• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Uraloğlu: 8 milyon kişi daha hızlı tren konforuna kavuşacak
Ekonomi
Yayınlanma: 12 Haziran 2025 - 13:39

Bakan Uraloğlu: 8 milyon kişi daha hızlı tren konforuna kavuşacak

ANKARA, (DHA)- ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Demiryolu Projesi' kapsamında Delice-Çorum etabının temel atma töreninin cumartesi günü gerçekleştirileceğini belirtti

Ekonomi
12 Haziran 2025 - 13:39
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Uraloğlu: 8 milyon kişi daha hızlı tren konforuna kavuşacak
Reklam
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Demiryolu Projesi' kapsamında Delice-Çorum etabının temel atma töreninin cumartesi günü gerçekleştirileceğini belirtti. Uraloğlu, söz konusu hattın kuzey-güney yönlü hızlı demiryolu koridorunun önemli bir halkasını teşkil ettiğini, yaklaşık 8 milyon kişinin daha doğrudan hızlı tren konforuna kavuşacağını bildirdi.

Bakan Uraloğlu yaptığı yazılı açıklamada, Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Demiryolu Projesi kapsamında 120 kilometrelik Delice-Çorum etabının resmi temel atma törenini cumartesi günü gerçekleştireceklerini belirtti. Bakan Uraloğlu, projenin sadece bölgesel değil, ulusal ölçekte stratejik bir hat olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizi doğudan batıya, kuzeyden güneye bağlayan demiryolu omurgasını güçlendirmeye devam ediyoruz. Kırıkkale-Çorum-Merzifon-Samsun güzergahında inşa edilecek demiryolu projesi kapsamında hayata geçireceğimiz 120 kilometrelik Delice-Çorum etabı, Karadeniz'in, İç Anadolu'ya ve Akdeniz limanlarına hızlı tren hatlarıyla bağlanmasında önemli rol oynayacak" dedi.

'HIZLI VE ÇEVRECİ BİR TAŞIMACILIK AĞI'

Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Demiryolu Projesi'nin, Samsun-Sarp Hızlı Demiryolu Projesi ile entegre olacağını dile getiren Bakan Uraloğlu, hattın Samsun-Çorum-Delice-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla-Yenice üzerinden Mersin Limanı'na kadar uzanacak olan kuzey-güney hızlı demiryolu koridorunun önemli bir halkasını teşkil ettiğini belirtti. Bakan Uraloğlu, "Karadeniz ile Akdeniz arasında yüksek kapasiteli, hızlı ve çevreci bir taşımacılık ağı oluşturuyoruz. Bu ağ kapsamında Artvin'den itibaren, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Amasya ve Çorum illerimiz Ankara merkezli ulusal hızlı demiryolu ağımıza dahil olacak. Hattın devamında Kırşehir, Aksaray, Niğde ve Mersin de bu ağa dahil olacak ve böylece yaklaşık 8 milyon kişi daha doğrudan hızlı tren konforuna kavuşacak" ifadelerini kullandı.

'KIRIKKALE-ÇORUM ARASINA 26 KÖPRÜ VE VİYADÜK'

Saatte 200 kilometre hıza uygun tasarlanan Delice-Çorum arasındaki 120 kilometrelik bölümde 8 delme tünel, 26 köprü ve viyadük, 16 üstgeçit ve 84 altgeçit yer alacağını belirten Bakan Uraloğlu, ayrıca Alacahöyük'te bir sayding inşa edileceğini belirtti. Uraloğlu, hat kapsamında Delice Yolcu ve Yük İstasyonu, Sungurlu OSB-Yük İstasyonu, Sungurlu Yolcu İstasyonu, Çorum Yük İstasyonu ve Çorum Yolcu İstasyonu olmak üzere 5 istasyon inşa edileceğini de belirtti.

Delice-Çorum ve devamında yapılması planlanan 173 kilometrelik Çorum-Merzifon-Samsun kesimlerinin tamamlanmasıyla Ankara-Samsun arasındaki seyahat süresinin 2,5 saate düşeceğini ifade eden Bakan Uraloğlu, "Ankara-Samsun arasındaki hat üzerinde yılda 12 milyon yolcu ve 14 milyon ton yük taşımacılığı yapmayı hedefliyoruz" dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cevdet Yılmaz: İşsizlik oranı hedefimizden daha iyi ilerlemektedir
Cevdet Yılmaz: İşsizlik oranı hedefimizden daha iyi ilerlemektedir
'Türk Ekonomileri 2024 Raporu' yayımlandı
'Türk Ekonomileri 2024 Raporu' yayımlandı
TÜİK: Ekonomik güven endeksi temmuzda geriledi
TÜİK: Ekonomik güven endeksi temmuzda geriledi
TÜİK: İşsizlik oranı haziranda arttı
TÜİK: İşsizlik oranı haziranda arttı
Son Haberler
Borç- alacak nedeniyle tartıştığı kişiyi tüfekle yaraladı
Borç- alacak nedeniyle tartıştığı kişiyi tüfekle yaraladı
Eskişehir'de, içki içip fenalaşan 2 arkadaştan 1'i öldü
Eskişehir'de, içki içip fenalaşan 2 arkadaştan 1'i öldü
Nevşehir'de trafodaki patlama korkuttu
Nevşehir'de trafodaki patlama korkuttu
Kırşehir'de lastik fabrikasındaki yangın söndürüldü
Kırşehir'de lastik fabrikasındaki yangın söndürüldü
Kayseri'de 450 kilogram kaçak tütün ele geçirildi
Kayseri'de 450 kilogram kaçak tütün ele geçirildi
Bakan Yardımcısı Sayan: Dijital kalemizi, yerli ve milli üretimimiz olan anahtarlarla koruyoruz
Bakan Yardımcısı Sayan: Dijital kalemizi, yerli ve milli üretimimiz olan anahtarlarla koruyoruz

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim