• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Bakan Tekin: Çocuklarımızın, yaşamın ihtiyaç duyduğu becerileri kazanmalarını istiyoruz
Eğitim
Yayınlanma: 08 Ekim 2025 - 17:57

Bakan Tekin: Çocuklarımızın, yaşamın ihtiyaç duyduğu becerileri kazanmalarını istiyoruz

Nisa MİĞAL- Batuhan DURNAOĞLU/ANKARA, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Biz çocuklarımızı, onların ifade ettikleri gibi çocuk işçiliğine teşvik edecek bir şey söylemedik

Eğitim
08 Ekim 2025 - 17:57
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Tekin: Çocuklarımızın, yaşamın ihtiyaç duyduğu becerileri kazanmalarını istiyoruz
MİLLİ Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Biz çocuklarımızı, onların ifade ettikleri gibi çocuk işçiliğine teşvik edecek bir şey söylemedik. Tam tersine çocuklarımızın beceri kazanmasını istiyoruz. Hayata bir an önce atılabilecek düzeyde, yaşamdan kopmadan, yaşamın ihtiyaç duyduğu becerileri kazanmalarını istiyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ATO Congresium'da düzenlenen Ankara Kitap Fuarı'nı ziyaret etti. Bakan Tekin, stantları gezdi ve vatandaşlarla sohbet etti. Çocuklarla fotoğraf çektiren Tekin, daha sonrasında kendi yazdığı kitaplar için düzenlenen imza etkinliğine katıldı.

'İYİ NİYETLERİNİ ANLAMAKTA ZORLANIYORUM'

Etkinliğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tekin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eğitime yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Tekin, "Bu eleştirileri yapan insanların iyi niyetlerini anlamakta zorlanıyorum. Siyaset, siyasi partiler, özellikle ana muhalefet pozisyondaki siyasi partinin genel başkanı toplumda doğruyu, gerçeği, demokrasiyi, hukuk devletini konsolide etmek için bir eğitimci rolü de oynaması gerekiyor. Dolayısıyla kendi kişisel pozisyonlarını güçlendirmek için, meşruluğu tartışmalı genel başkanlığını gölgelemek için, belediyelerindeki yolsuzluk iddialarını gölgelemek için çocuklarımızla, gençlerimizle hüküm yürüterek, bilmeden konuşarak bizimle herhangi bir şey tartışmadan böyle cümleler sarf etmesi demokratik olgunluk açısından gerçekten üzüntü verici. Ama ben anlayabiliyorum onu. İçinde bulundukları tartışma ortamı, bir şekilde süreci manipüle etmeye, gerçekler üzerinde konuşmak yerine spekülatif şeyler söylemeye onları itiyor. Böyle devam etsinler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere belediyelerde yürütülen yolsuzluklar, İzmir'de çöplerle ilgili yaşanan tartışmalara cevap vermek yerine bu türden spekülatif şeyler söylemeye devam etsinler. 12 yıllık zorunlu eğitim dahil olmak üzere biz attığımız bütün adımlarda dünyada genel anlamda bizim muadilimiz olan modern ülkelerde yürüyen süreç her neyse biz de Türkiye'de aynı şeyleri yapmaya çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

'ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE TEŞVİK EDECEK BİR ŞEY SÖYLEMEDİK'

Zorunlu eğitimle ilgili tartışmalar yaptıklarını aktaran Tekin, "Biz çocuklarımızı, onların ifade ettikleri gibi çocuk işçiliğine teşvik edecek bir şey söylemedik. Tam tersine çocuklarımızın beceri kazanmasını istiyoruz. Hayata bir an önce atılabilecek düzeyde, yaşamdan kopmadan, yaşamın ihtiyaç duyduğu becerileri kazanmalarını istiyoruz. Bunun için de eğitim öğretim müfredatımızı zaten revize etmiştik. Çocuklarımız dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi daha erken yaşlarda eğitim öğretim süreçlerini tamamlasınlar ve normal hayatın içerisinde toplumsal hayata dahil olsunlar, arzumuz bu. Bununla ilgili önerilerimiz var bizim. Bu önerileri Kabinede konuşacağız. Ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine geldiğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tartışılacak. Biz hiçbir yerde iki formül var, beş formül var, üç formül var ifadesi kullanmadık. İnandıkları yalan üzerinden de yorum yapıyorlar" ifadelerini kullandı.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Üniversite Öğrencileri Etli Pilav Eşliğinde Sıcak Sohbetle Buluşuyor
Üniversite Öğrencileri Etli Pilav Eşliğinde Sıcak Sohbetle Buluşuyor
Yeşilay Karaman'dan Minik Öğrencilere
Yeşilay Karaman'dan Minik Öğrencilere "Benim Kulübüm Yeşilay" Etkinliği
Siber Vatan Programı 2026: Genç Yetenekler Dijital Savunmada Öncü Olacak
Siber Vatan Programı 2026: Genç Yetenekler Dijital Savunmada Öncü Olacak
Gençlik Çalışanları YÇEP ile Yetkinliklerini Geliştirdi
Gençlik Çalışanları YÇEP ile Yetkinliklerini Geliştirdi
Son Haberler
Niğde'de 2 ölümlü kazada aracı kimin kullandığı tespit edilemedi
Niğde'de 2 ölümlü kazada aracı kimin kullandığı tespit edilemedi
Şehit astsubay Kuyucu'nun Konya'daki ailesine haber verildi
Şehit astsubay Kuyucu'nun Konya'daki ailesine haber verildi
MSB: Düşen uçakta 20 asker şehit oldu
MSB: Düşen uçakta 20 asker şehit oldu
Eskişehir'e Üsteğmen Emre Mercan'ın şehadet haberi ulaştı
Eskişehir'e Üsteğmen Emre Mercan'ın şehadet haberi ulaştı
Düşen uçaktaki şehitlerin haberi Kayseri'deki ailelerine verildi
Düşen uçaktaki şehitlerin haberi Kayseri'deki ailelerine verildi
RTÜK Başkanı Şahin, Ankara Bilim Üniversitesi'nde akademik yıl açılış dersi verdi
RTÜK Başkanı Şahin, Ankara Bilim Üniversitesi'nde akademik yıl açılış dersi verdi

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim