• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bakan Kurum: Fadıma ablamızın mutluluğunu görüp de heyecanlanmamak olur mu?
Yaşam
Yayınlanma: 20 Şubat 2025 - 21:57

Bakan Kurum: Fadıma ablamızın mutluluğunu görüp de heyecanlanmamak olur mu?

ANKARA, (DHA)- ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hataylı depremzede Fadıma Polat'ın videosuna yer vererek, "Fadıma ablamızın mutluluğunu görüp de heyecanlanmamak olur mu? Bu mutluluğu tüm yüzlerde görmek için bize ne durmak var ne de yorulmak" dedi

Yaşam
20 Şubat 2025 - 21:57
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Kurum: Fadıma ablamızın mutluluğunu görüp de heyecanlanmamak olur mu?
Reklam
ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hataylı depremzede Fadıma Polat'ın videosuna yer vererek, "Fadıma ablamızın mutluluğunu görüp de heyecanlanmamak olur mu? Bu mutluluğu tüm yüzlerde görmek için bize ne durmak var ne de yorulmak" dedi.

Kahramanmaraş depremlerinde oturdukları ev ağır hasar gören 57 yaşındaki Fadıma Polat, eşi 55 yaşındaki Halil Polat, 3'ü de bedensel engelli olan çocukları 16 yaşındaki Fatma, 20 yaşındaki Ahmet ve 26 yaşındaki Ayşe, Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı Aşağıkarafakılı Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapımı tamamlanan yeni evlerine yerleşti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Fadıma ablamızın mutluluğunu görüp de heyecanlanmamak olur mu? Bu mutluluğu tüm yüzlerde görmek için bize ne durmak var ne de yorulmak" dedi.

'ÖMRÜMÜZ OLURSA GÖRÜRMÜŞÜZ'

Deprem gecesini 'Kıyametin bir örneğiydi, sabahlar olmadı, gün ışımadı' sözleriyle ifade eden Fadıma Polat şöyle konuştu,

"Evi ve anahtarı verince bende bir sinir boşalması oldu. Ağlamaya başladım. Oradakilere, 'abim siz böyle evi verdiniz çok şükür ama ne vakit taşınırız?' dedim. O da 'evi hemen yarın temizle otur' dedi. Daha önce biz sobalı evdeydik, doğal gazlı bir evde hiç yaşamadık. Yerleşince öyle bir geniş, öyle bir ferah geldi ki. Buraya geldim secdeye yattım. Çünkü hiç ümidimiz yoktu. Biz nereden göreceğiz bu evleri diyorduk. Ama ömrümüz olursa görürmüşüz. Allah razı olsun devletimiz bize gösterdi. O ev özleminden sonra hayat varmış dedik. Buraya gelince zannettim ki cennete girdik."

'BU SENE RAMAZANI HEVESLE BEKLİYORUZ'

Fadıma Polat, bu yıl bambaşka bir ramazan heyecanı yaşayacaklarını dile getirdi. Polat, "Biz iki senedir bayram yaşamadık. Kızım diyor ki, 'anne ramazanı iple çekiyorum, merakla bekliyorum.' Çünkü biz bu sene evimizde daha tatlı bir oruç tutacağız inşallah. Biz onu merakla, hevesle bekliyoruz. Çünkü neden? Çadırda konteynerde sabah sahura kalkınca yer olmadığı için çocuklarımı kaldırıp yemek hazırlıyordum. Engelli çocuklar, sıcak yataklarından kalkması biraz zor oluyordu. Ama mecbur kalkıyorlardı çünkü yer yoktu. Bu sene kendilerini rahatsız etmeyeceğim. Allah'a şükürler olsun. Yemeğimi hazırlayacağım. Çocuklarımı çağıracağım. Yerlerine yatacaklar. Merakla, sabırla bir güzel ramazan nasip etsin rabbim" diye konuştu.

'ÇEVRE BAKANI BİZİ YALNIZ BIRAKMADI'

Dışarıda yağmur yağarken, devletin yaptığı sıcak yuvalarında oturduklarını söyleyen Polat, "Çevre Bakanı'ndan Allah binlerce kez razı olsun. Tuttuğu altın olsun. Ben onun annesi sayılırım. Bizi yalnız bırakmadı. Depremin olduğu günden bugüne kadar devlet elinden gelenin fazlasını yaptı. Her dakika yanımızda gibi hissettik. Devletin gücüyle bu millet ayakta durdu. Bizlere de bir cesaret verdi. Demek ki devletimiz bizim arkamızda bizi bırakmıyor dedik" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı Aşağıkarafakılı Mahallesi'nde 3 bin 878 konutun yapımı tamamlandı. Bu konutların 2 bin 222'si hak sahiplerine teslim edildi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hemşireler Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hemşireler Günü mesajı
İletişim Başkanlığı: 'TSK ve terör örgütü PKK unsurları sıcak çatışmaya girdi iddiası' doğru değildir
İletişim Başkanlığı: 'TSK ve terör örgütü PKK unsurları sıcak çatışmaya girdi iddiası' doğru değildir
RTÜK Başkanı Şahin: Yönlendirici yayınlar, barışı kucaklayan Türk halkına yapılan bir haksızlıktır
RTÜK Başkanı Şahin: Yönlendirici yayınlar, barışı kucaklayan Türk halkına yapılan bir haksızlıktır
AK Parti'li Demir: Yarım asra varan bu terör belasından kurtulmuş olacağız
AK Parti'li Demir: Yarım asra varan bu terör belasından kurtulmuş olacağız
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye' popülist söylemlere kurban edilmemelidir
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye' popülist...
Bakan Göktaş: 'Terörsüz Türkiye' artık bir hedef değil, bir gerçektir
Bakan Göktaş: 'Terörsüz Türkiye' artık bir hedef değil,...
Bakan Yerlikaya: Türkiye Yüzyılı'nı terörsüz bir gelecek üzerine kuracağız
Bakan Yerlikaya: Türkiye Yüzyılı'nı terörsüz bir gelecek üzerine...
TBMM Başkanı Kurtulmuş: 'Terörsüz Türkiye'nin kazananı tüm milletimiz olacaktır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: 'Terörsüz Türkiye'nin kazananı...
Bakan Şimşek: Şimdi huzur, istikrar ve refah zamanı
Bakan Şimşek: Şimdi huzur, istikrar ve refah zamanı
Bakan Fidan, Güney Afrika'da temaslarına devam ediyor
Bakan Fidan, Güney Afrika'da temaslarına devam ediyor

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim