• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Bakan Bak: ÜNİDES kapsamında gençlere 120 milyon TL destek sağlanacak
Spor
Yayınlanma: 08 Nisan 2025 - 11:03

Bakan Bak: ÜNİDES kapsamında gençlere 120 milyon TL destek sağlanacak

Mikail KARAMAN/ANKARA,(DHA)- GENÇLİK ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, üniversite öğrenci topluluklarının projelerini uygulamalarına kolaylık sağlayan Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı'nın (ÜNİDES) 4'üncü dönem başvurularının başladığını duyurarak, "ÜNİDES programı kapsamında, gençlerin hazırladığı projelerin hayata geçirilmesi için toplamda 120 milyon TL destek sağlanacak" dedi

Spor
08 Nisan 2025 - 11:03
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Bak: ÜNİDES kapsamında gençlere 120 milyon TL destek sağlanacak
Reklam
GENÇLİK ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, üniversite öğrenci topluluklarının projelerini uygulamalarına kolaylık sağlayan Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı'nın (ÜNİDES) 4'üncü dönem başvurularının başladığını duyurarak, "ÜNİDES programı kapsamında, gençlerin hazırladığı projelerin hayata geçirilmesi için toplamda 120 milyon TL destek sağlanacak" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ÜNİDES için ilk 3 döneminde toplam 2 bin 112 projenin destek almaya hak kazandığı bilgisi verildi. Bakanlık, bu projelere sağlanan maddi desteklerin toplam tutarını ise 137 milyon 250 bin TL olarak açıkladı. Üniversiteli gençlerin 15 Nisan'a kadar 4'üncü dönem başvurularını yapabileceğini hatırlatan Bakan Bak, ÜNİDES'in gençler arasında büyük ilgi görmesinin sevindirici olduğunu vurgulayarak, "Bakanlığımızca gerçekleştirdiğimiz çalışmalar doğrultusunda gençlerimizin talep ve ihtiyaçlarını dikkate alarak gençlere yönelik hizmetlerin kapsamını her geçen gün genişletiyor ve niteliğini yükseltiyoruz. Gençlerimizin aktif, üretken olmasını çok önemsiyoruz. Üniversiteli gençlerimizin ÜNİDES'e katılımının yüksek olması bizleri mutlu ediyor. Yapılan bu çalışmanın gençlerimizin gelişimine katkısının büyük olduğunu düşünüyorum. Bakanlık olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimize hayallerini gerçekleştirmeleri için imkanlar sunmaya devam edeceğiz. Projemizin uygulanmasında emeği geçen bakanlığımız çalışanlarıyla, üniversitelerimizin yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞVURULAR 15 NİSAN'A KADAR DEVAM EDECEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan ÜNİDES'in 4'üncü dönemi için yapılan açıklamada, "Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programıyla (ÜNİDES), üniversiteli gençlerin sosyal, kültürel ve akademik alanlarda aktif katılımının teşvik edilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda gençlerin üretkenliklerini artıracak, sorumluluk bilincini güçlendirecek projelerinin hayata geçirilmesine olanak sunuluyor. ÜNİDES'e başvurmak isteyen üniversite öğrenci toplulukları, 15 Nisan 2025 tarihine kadar çevrim içi olarak başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvurular, 'genclikhizmetleri.gov.tr' adresi üzerinden yapılabilecek" ifadelerine yer verildi.

'10 FARKLI KONUDA HAZIRLANACAK PROJELERE DESTEK SAĞLANACAK'

Yapılan açıklamada, ÜNİDES Programı ile birçok farklı alanda faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri, sunulan destek ve fırsatlardan da yararlanabileceği bilgisi de aktarıldı.

Açıklamanın devamında ise, "Gençlerin gelişimlerine yönelik kapsayıcı, uygulanabilir ve sürdürülebilir çalışmalarını desteklemeyi hedefleyen ÜNİDES kapsamında; Bilim ve Teknoloji, Güzel Sanatlar, Spor ve Sağlıklı Yaşam, Kişisel ve Sosyal Gelişim, İş Birliği Programları, Kapasite Geliştirme, Erişilebilirlik Projeleri, Uluslararası Çalışmalar, Mesleki Gelişim Faaliyetleri, Tarım ve Teknolojileri alanlarında geliştirilen projelere destek sağlanacak. Yerel projelerde 50 bin TL'ye kadar, ulusal projelerde ise 100 bin TL'ye kadar maddi destekte bulunulacak" ifadelerine yer verildi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Gençler, TCG Anadolu ile Samsun'a doğru tarihi yolculuk yapıyor
Gençler, TCG Anadolu ile Samsun'a doğru tarihi yolculuk yapıyor
Kapadokya'da bisiklet festivali heyecanı
Kapadokya'da bisiklet festivali heyecanı
Nevşehir'de adliyenin özel bireyleri ve çiftçi kadınlar voleybol maçına çıktı
Nevşehir'de adliyenin özel bireyleri ve çiftçi kadınlar voleybol maçına çıktı
FOMGET'in 2024-2025 Kadınlar Futbol Süper Ligi şampiyonluğu tescillendi
FOMGET'in 2024-2025 Kadınlar Futbol Süper Ligi şampiyonluğu tescillendi
Son Haberler
Korunan alanları ilk 4 ayda yaklaşık 13 milyon kişi ziyaret etti
Korunan alanları ilk 4 ayda yaklaşık 13 milyon kişi ziyaret etti
Kayseri'de görme engellilere bisiklet turu
Kayseri'de görme engellilere bisiklet turu
Sivas'ta bu yıl hayatını kaybeden 535 kişi anısına fidan dikildi
Sivas'ta bu yıl hayatını kaybeden 535 kişi anısına fidan dikildi
TBMM'de, 'Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı KHK'de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşmeleri sürecek
TBMM'de, 'Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı KHK'de Değişiklik...
Türkiye ile Çin arasındaki yolcu seferi hakkı artırıldı
Türkiye ile Çin arasındaki yolcu seferi hakkı artırıldı
Bakanlıktan, Bayraklı Belediyesi'ne açık alana çöp dökme cezası
Bakanlıktan, Bayraklı Belediyesi'ne açık alana çöp dökme cezası

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim