• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bahçeli, deprem bölgesi öğretmenlerine plaket verdi
Yaşam
Yayınlanma: 23 Kasım 2024 - 17:09

Bahçeli, deprem bölgesi öğretmenlerine plaket verdi

Taha AYHAN-Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Fedakarlığın Sesi: Depremde Öğretmen Olmak' temalı Öğretmenler Günü' etkinliğine katılarak, özverili çalışmaları nedeniyle deprem bölgesindeki öğretmenlere plaket verdi

Yaşam
23 Kasım 2024 - 17:09
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bahçeli, deprem bölgesi öğretmenlerine plaket verdi
Reklam
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Fedakarlığın Sesi: Depremde Öğretmen Olmak' temalı Öğretmenler Günü' etkinliğine katılarak, özverili çalışmaları nedeniyle deprem bölgesindeki öğretmenlere plaket verdi.

Parti genel merkezindeki etkinliğe MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve parti üyeleri ile birlikte çok sayıda öğretmen katıldı. Programda, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde bölgede görev yapan öğretmenlerin görüşlerinin yer aldığı belgesel izletildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu vefakarlıklarını, vatan sevgileri, ülkeleri için yaptıklarıyla hafızalara derin izler çizen öğretmenlerin emeklerini şükranla ve minnetle anmak için bu yılın Öğretmenler Günü temasını, 'Fedakarlığın Sesi: Depremde Öğretmen Olmak' olarak belirlediklerini söyledi.

'KAYBETTİĞİMİZ ÖĞRETMENLERİMİZİN ACISI HENÜZ DİNMİŞ DEĞİL'

Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da depremin çok büyük hasarlara yol açtığını söyleyen Topcu, "11 ildeki öğrenci sayımız 4 milyon 100 bin 601, öğretmen sayımız 226 bin 593'tü. Üniversitelerimizde ise yaklaşık 380 bin öğrenci ile 45 bin akademik ve idari personel, bölgedeki 16 üniversitede eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmekteydi. Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye'de yaşanan büyük yıkım, yüzlerce öğretmenin hayatını kaybetmesine neden oldu. Her bir şehir, kendi acı kayıplarını yaşadı bizler de her gün yüreklerimize gömdük tüm şehitlerimizi. Hatay'da 377, Kahramanmaraş'ta 278, Adıyaman'da 137, Gaziantep'te 98, Osmaniye'de 31, Şanlıurfa ve Adana'da 16, Malatya'da ise 7 öğretmen. Bu felaket 7 şehirde 960 öğretmenimizi aramızdan, çocuklarından, eğitim camiasından aldı ve şehit olarak kutsal makamlara defnedildiler. Üniversitelerimizde de durum çok acı vericiydi. Depremde 1605 üniversite öğrencimiz vefat etmiştir. Bunlardan 121'i uluslararası öğrenciydi. Toplam 1609 öğrencimiz de hastanelerde tedavi edilmişlerdir. Ailesinde deprem nedeniyle vefat bulunan öğrenci sayısı ise 21 bin 341'dir. Evi hasar gören öğrenci sayısı ise 102 bin 916'dır. 960 personelimiz vefat etmiştir. Bizim inanışımızda, alimin ölümüyle alemin ölümü bir tutulmaktadır ve bugünkü toplantımız o şehitlerimizin aziz anısına düzenlenmiştir. Görevi başındayken kaybettiğimiz öğretmenlerimizin acısı henüz dinmiş değildir" dedi.

Program sonunda MHP Genel Başkanı Bahçeli, deprem bölgesindeki özverili çalışmaları nedeniyle öğretmenlere hediye plaketleri verdi. Gözyaşlarına hakim olamayan bir öğretmene plaket veren Bahçeli'nin de gözleri doldu.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Tekin, muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programına katıldı
Bakan Tekin, muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programına katıldı
Kayserili şehidin acı haberi Sivas'taki ailesine ulaştı
Kayserili şehidin acı haberi Sivas'taki ailesine ulaştı
Şehitler Özkanlı ve Yaman, Kapadokya Havalimanından memleketlerine uğurlandı
Şehitler Özkanlı ve Yaman, Kapadokya Havalimanından memleketlerine uğurlandı
Şehit Özkanlı, öğrencilere burs ve harçlık veriyormuş
Şehit Özkanlı, öğrencilere burs ve harçlık veriyormuş
Son Haberler
Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında Şirin Irmak Sokak restore edildi
Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında Şirin Irmak Sokak restore edildi
Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nde Prof. Dr. Üstün Dökmen'den söyleşi
Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nde Prof. Dr. Üstün...
Bakan Işıkhan: 759 bin 945 kişiyi işe yerleştirmeye aracılık ettik
Bakan Işıkhan: 759 bin 945 kişiyi işe yerleştirmeye aracılık ettik
TÜİK: Aylık en yüksek reel getiri DİBS'te oldu
TÜİK: Aylık en yüksek reel getiri DİBS'te oldu
19 ilde siber suç operasyonu; 27 şüpheli tutuklandı
19 ilde siber suç operasyonu; 27 şüpheli tutuklandı
Serap öğretmene, öğretmenlerinden sürpriz
Serap öğretmene, öğretmenlerinden sürpriz

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim