• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Ankara Valisi Şahin: Ankara'da yüzde 48'lik bir trafik artışı var
Asayiş
Yayınlanma: 03 Ekim 2025 - 13:51

Ankara Valisi Şahin: Ankara'da yüzde 48'lik bir trafik artışı var

Nisa MİĞAL-Celal ATALAY/ANKARA, (DHA)- ANKARA Valisi Vasip Şahin, "Trafik Ankara için önemli bir konu

Asayiş
03 Ekim 2025 - 13:51
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ankara Valisi Şahin: Ankara'da yüzde 48'lik bir trafik artışı var
ANKARA Valisi Vasip Şahin, "Trafik Ankara için önemli bir konu. Vatandaşımızın trafikte daha rahat, daha güvenli seyredebilmesi için de arkadaşlarımız tedbirlerini arttırdı. Ankara genelinde geçen yıla oranla yüzde 48'lik bir trafik artışı var. Ticari taksilerde ve okul servislerinde yapılan denetimlere önem veriyoruz" dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Motosikletli Polis Timleri (Yunuslar) eğitimini tamamlayan 7'si kadın toplam 85 polis için Atatürk Orman Çiftliği içerisinde düzenlenen sertifika törenine katıldı. Törende sertifikalarını alan Yunus polisleri, motosikletli gösteri, zeybek oyunu gösterileri düzenledi. Vali Şahin, eğitimlerini tamamlayıp sertifika alan Yunus polislerine başarılar dileyerek, kendilerinin ve vatandaşların can güvenliğini tehlikeye düşürmeden görev yapmalarını istedi.

'7 BİN 18 GÖÇMENİN KİMLİK KONTROLÜ YAPILMIŞ'

Eylül ayında Ankara geneli asayiş verilerini paylaşan Şahin, "1-30 Eylül arasında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığımızın çeşitli suçlardan aradığı şahıslara yönelik yapmış oldukları çalışmalarda aralarında 20 yıl ve üzeri hapis cezası alan 32, 10 yıl ve üzeri hapis cezası alan 74, 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası alan 155, 5 yıla kadar hapis cezası alan 1042 ve ifadeye yönelik olarak aranan 2 bin 267 kişi olmak üzere toplam 3 bin 570 kişi yakalanmıştır. Düzensiz göçle mücadelemiz de aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda yine eylül ayı içerisinde 7 bin 18 göçmenin kontrolleri yapılmış, kimlik kontrolleri yapılmış. Bunlardan 132 düzensiz göçmenle ilgili gerekli işlemler yapılmıştır. Büyük bir kısmı da geri gönderme merkezine teslim edilmiştir. Yine trafik Ankara için önemli bir konu. Bu konuda da vatandaşımızın trafikte daha rahat, daha güvenli seyredebilmesi için arkadaşlarımız tedbirlerini arttırdılar. Ankara genelinde geçen yıla oranla yüzde 48 bir trafik artışı var. Ticari taksilerde ve okul servislerinde yapılan denetimlere önem veriyoruz. Burada önemli artışlar var. Bu titiz denetimler sonucunda şartlarını yerine getirmeyen ya da hız yapan, alkol kullanan şahıslara yönelik olarak ciddi yaptırımlar uygulanıyor" diye konuştu.

'EYLÜL AYINDA 4 SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ'

Siber suçların günümüzde önemli bir sorun haline geldiğini aktaran Şahin, "Maalesef insanlarımız siber ortamda daha rahat ikna ediliyor. Burada da vatandaşlarımızın çok dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz ama biz de hem emniyetimiz hem jandarmamız olarak siber alanında çok ciddi mücadele ediyoruz. Bu manada da 2 bin 802 hesap suçlusu tespit edilmiş ve özellikle yasa dışı bahis, kumar ve bilişim alanında 14 ayrı operasyon gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlarda 74 kişi gözaltına alınmış ve bunların 20'si de tutuklanmıştır. Eylül ayı içerisinde organize suç örgütlerine yönelik 4 operasyon gerçekleştirilmiş ve bu operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı. 11 kişi tutuklandı ve 6 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu etkin çalışmalar sonucunda da eylül ayında 4 organize suç örgütü çökertilmiş durumda. Narkotik suçlarla mücadelede 929 olay ya da operasyona müdahale edilmiş, bu operasyonlar gerçekleştirilmiş ve bu operasyonlar neticesinde 1627 kişi gözaltına alınmış bunların 178'i tutuklanmıştır. Yine 123 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Bu operasyonlarda 81 kilo civarında uyuşturucu madde yine 1 milyon 750 bin 919 adet de 'uyuşturucu ecza hap' dediğimiz madde ele geçirilmiş, 351 kök de kenevir elde edilmiştir. Terörle mücadele konusunda da tüm terör üyelerine yönelik 35 operasyon geçen eylül ayında yapıldı. Bu operasyonların neticesinde 114 kişi gözaltına alındı ve bunların 40'ı tutuklandı. 24'ü adli kontrol olarak serbest bırakıldı" dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Turhan'dan Şehit Aileleri ve Gazilere Ziyaret
Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Turhan'dan Şehit Aileleri ve Gazilere Ziyaret
Vali Çiçek, Jandarma Merkez İlçe Komutanlığını Ziyaret Etti
Vali Çiçek, Jandarma Merkez İlçe Komutanlığını Ziyaret Etti
Karaman'da Bayram Güvenliği İçin Kapsamlı Tedbirler Alındı
Karaman'da Bayram Güvenliği İçin Kapsamlı Tedbirler Alındı
Karaman Valisi Çiçek, Ramazan Bayramı Tedbirleri Toplantısına Katıldı
Karaman Valisi Çiçek, Ramazan Bayramı Tedbirleri Toplantısına Katıldı
Son Haberler
Karaman FK'dan Sincan Bld. Ankaraspor Maçı İlk 11 Açıklaması
Karaman FK'dan Sincan Bld. Ankaraspor Maçı İlk 11 Açıklaması
A101'de 'Aldın Aldın' Ürünleri Raflarda Yerini Aldı
A101'de 'Aldın Aldın' Ürünleri Raflarda Yerini Aldı
A101'den Çikolata ve Meyve Dolu Yeni Lezzet Bombası
A101'den Çikolata ve Meyve Dolu Yeni Lezzet Bombası
A101'de Bee'o Ham Yayla Çiçek Balı Kampanyası Başladı
A101'de Bee'o Ham Yayla Çiçek Balı Kampanyası Başladı
A101'de Ayakkabı Kampanyası: New Balance ve Diğer Markalar İndirimde
A101'de Ayakkabı Kampanyası: New Balance ve Diğer Markalar İndirimde
Bakan Uraloğlu: Kaman'ın ulaşım altyapısını güçlendirdik
Bakan Uraloğlu: Kaman'ın ulaşım altyapısını güçlendirdik

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim