Türkiye'ye ilk madalya bir Karamanlı'dan

TAKİP ET

İşitme Engelliler Olimpiyatlarında mücadele eden Ayşe Kesiktaş, ülkemize ilk madalyayı kazandırdı

İşitme Engelliler Olimpiyatlarında mücadele eden Ayşe Kesiktaş, ülkemize ilk madalyayı kazandırdı.

Karaman'da bir proje ile 38 yaşında judoya başlayan milli sporcumuz Ayşe Kesiktaş, Olimpiyatlarda Türkiye adına yaptığı mücadeleden madalya ile döndü.

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatlarında yarışan Karamanlı milli sporcumuz göğsümüzü kabarttı.

Samsun'da Türkiye ve Deaflympics tarihinin en yüksek katılımlı organizasyonu 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatlarında Türkiye, kadınlarda ilk madalyayı bir Karamanlı sporcu ile elde etti.

Judo kadınlar ferdi müsabakasında 70 kiloda mücadele veren 43 yaşındaki sporcumuz Ayşe Kesiktaş, 2 - 0 geriye düştüğü müsabakada Kazak rakibi Assel Moxutov'u ippon ile mağlup ederek bronz madalya kazandı.



3 çocuk ve bir torun sahibi Ayşe Kesiktaş, 38 yaşında başladığı judoda elde ettiği Türkiye ve Avrupa ޞampiyonalarında önemli derecelerden sonra, 6 kıtadan 97 ülke ve 3.148 sporcunun katıldığı Olimpiyatlarda da bronz madalyayı koleksiyonuna dahil ederek büyük bir başarıya daha imza attı.

Kesiktaş, sevincini İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hayati Kısacık ve antrenörü Ahmet Ömre Türe ile paylaşırken, kazandığı Türkiye'nin ilk madalyasını da iki yaşındaki torununa hediye etti.

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları ahmet ömre türe Assel Moxutov Ayşe Kesiktaş bronz madalya Deaflympics hayati kısacık ippon İşitme Engelliler Olimpiyatları judo Karaman Kazak milli sporcu samsun