Pırlantalar hakkında merak edilenler

TAKİP ET

Pırlantaların sahip olması gereken özelliklere bakıldığında bu kısaca 4c diye tabir edilmektedir

Pırlantaların sahip olması gereken özelliklere bakıldığında bu kısaca 4c diye tabir edilmektedir. Bu 4C içerisinde karat, renk, kesim ve berraklık gibi unsurlar yer almaktadır. Dolayısıyla pırlanta yüzük satın almadan önce bu dört unsur ile ilgili olarak bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Örneğin karat unsuruna bakıldığında genel olarak insanlar karatı pırlantanın büyüklüğü olarak bilmektedir. Oysaki karat pırlantanın büyüklüğü değil ağırlığı olarak tabir edilmektedir.

Pırlantanın Rengi Nasıl Olmalıdır?

En değerli pırlanta en renksiz olan pırlantadır. Buna göre pırlantanın rengi ne kadar berrak ise o kadar yüksek değere sahip diye tabir edilmektedir. Bunun için Pırlanta yüzük satın alırken berraklık unsurunun göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Birtakım kıstaslara bakılarak pırlantalarda renk sınıflandırılması yapılmaktadır.

Pırlantaların Özellikleri Nelerdir?

Pırlantaların özelliklerine bakıldığında en dikkat çekici özelliklerinden birisi sertlikleri olmaktadır. Özellikle tektaş pırlanta yüzük bu bakımdan başlıca örnekler arasında yer almaktadır. Sert olmasının yanı sıra ışığı kırma ve dayanıklılık gibi özelliklere de sahip olan pırlanta birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.