İdeal bir kına organizasyonu nasıl olmalı?

TAKİP ET

Mutlu bir düğün tasarlamak, güzel bir kına organizasyonu gerçekleştirmekten geçer

Mutlu bir düğün tasarlamak, güzel bir kına organizasyonu gerçekleştirmekten geçer. Bu nedenle çiftler, kına organizasyonunun kusursuz olması konusunda hassas davranırlar.

İnsanların genel kanısı olarak evlilik, ömrümüzde belki de bir kere yaşayacağımız bir deneyim olarak belirtilir. Bu nedenle çiftler için yapılan düğünler ve kına organizasyonları da ayrı bir önem taşır. Türk tipi aile yapısında geleneksel olarak düğün erkek tarafının, kına organizasyonu ise kız tarafının sorumluluğu altındadır. Haberimizde yer alacak iyi bir kına organizasyonunun nasıl olması gerektiği konusu daha çok 'kız tarafı' sıfatına sahip okuyucularımızı ilgilendiriyor diyebiliriz. Günümüzde klasik kına organizasyonlarının dışında artık var olan şirketler sayesinde farklı konseptlerde de çeşitli ilgi çekici kına geceleri düzenlenebiliyor.

Kına organizasyonu şirketleri neler yapar?

Kına organizasyonu düzenlemek için kurulan birçok şirket size en mutlu gecelerinizden birisi olan kına gecenizde yardımcı olabilir. Kına organizasyonu şirketlerinin paketlerinde temel olarak, gelin ve damat kostümleri, kına tahtı, hediyelik kına, gelin için duvak ve eldiven, kına taçları, gelin arkadaşları için kaftanlar, mendil ve tef yer almaktadır. Eğer ben daha geniş bir kına organizasyonu düzenlemek istiyorum derseniz, daha büyük şirketlerde süslemeler ve davul gösterileri, konfeti ve lazer gösterileri, kostüm ve aksesuarlarda farklı seçenekler eklenebilir. Ayrıca istediğiniz paketi siz de oluşturabilirsiniz ve bütçenize uygun olarak kına organizasyonunuzu hazırlayabilir, kendiniz oluşturabilirsiniz.

Müzik ise kına organizasyonlarının en önemli odak noktalarından biridir. Anlaşma yaptığınız kına organizasyonu şirketleri müzik konusunda size istediğiniz biçimde yardımcı olacaktır. En popüler ve klasik kına gecesi müzikleri ile eğlencenizi en güzel şekilde gerçekleştirmenizi sağlayacak olan kına organizasyonu için ayrıca isterseniz, DJ desteği de alabilirsiniz. Birbirinden popüler kına gecesi müzikleri ile yararlanabileceğiniz profesyonel ses sistemi ve ekipmanlarıyla, kına organizasyonunuz unutulmaz kılınabilir. Bunların dışında kına gecesi organizasyonunuzdan ömürlük hatıralarla ayrılmak isterseniz, size özel tutulan fotoğrafçılarla, sevdiklerinizle olan özel anlarınızı ölümsüzleştirebilir ve kına gecesi organizasyonunuzu unutulmaz hale getirebilirsiniz.

Kına Mekanı seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Öncelikle kına gecesi organizasyonu hazırlıkları başlayınca karar verilmesi gereken ilk şey nerede ve nasıl yapılacağı. Misafirler nerede ağırlanacak, ne ikram edilecek, canlı müzik mi olacak, yemekli mi olacak gibi sorular kına organizasyonunuz için ilk sırada yer almalı. Bunun için öncelikle kına organizasyonu için ayıracağınız bütçeyi belirlemelisiniz. Eğer düğünden önce ekonomik olarak çok açılmak istemiyorsanız kına organizasyonu için bütçeyi önce belirleyin ki her şey bittiğinde ipin ucu kaçmasın.

Eskiden genellikle yakın aile ve arkadaş çevresi arasında olan kına organizasyonları kız tarafının evinde yapılırdı. Zamanla bu etkinlik büyük bir organizasyona dönüştü ve kına organizasyonları dışarıda, çay bahçesi, restoran, kafe gibi yerlerde daha kalabalık davetlilerle yapılmaya başlandı. Son geldiğimiz noktada ise yalılarda, otellerde, kır düğünü mekanlarında adeta düğün öncesi bir düğün gibi görkemli bir şekilde kına organizasyonları yapılıyor. Eğer kına organizasyonlarından hoşlanmıyorum sadece ailem için yapıyorum diyorsanız evde ve küçük bir grupla yapmanızı tavsiye edebiliriz. Kına organizasyonunu dallandırıp budaklandırmaya gerek yok. En sevdiğiniz insanların geldiği, en sevdiğiniz yemeklerin hazırlandığı, birlikte yenilip içilen, eğlenilen eh bir vadede de kına yakılıp ağlanılan samimi bir kına organizasyonu yapabilirsiniz. Bunun dışında tatlıya tuzluya dokunmadan kafam rahat bir şekilde kına organizasyonumu halletmek istiyorum diyorsanız, profesyonel ekiplerden yardım alabilirsiniz. Kına tahtı ve cibinliğinden tutun, kına kızlarının dans ve davul gösterilerine kadar her şey kına gecesi organizasyonunuzda ekip tarafından hazırlanır... Çünkü mekanlar kına geceleri için kına gecesi organizasyonları yapan firmalar ile çalışıyor ya da bünyelerinde böyle bir organizasyon ekibi barındırıyor.

düğün hediyelik kına kına gecesi kına gecesi müzikleri kına gecesi organizasyonu kına kızları Kına Mekanı Kına organizasyonu Kına organizasyonu şirketleri kına taçları Kına tahtı kinacim.com.tr kız tarafı