Faydalı bir hobi: Örgü

TAKİP ET

Haber ekibimizle yeni açılan Melisa El Örgü ve İplik Dünyası mağazasına kısa bir ziyaret yaptık

Haber ekibimizle yeni açılan Melisa El Örgü ve İplik Dünyası mağazasına kısa bir ziyaret yaptık. Mağaza sahibi Nurhan Küçükkerniç’i masasında çalışırken bulduk.



Kısa bir süre öncesine kadar sağlık sektöründe çalışan Küçükkerniç, bir gün işini bırakıp, kendi işini kurmaya karar vermiş ve Karaman Askerlik Şubesi arkasındaki dükkanında Melisa El Örgü ve İplik Dünyası’nı hizmete açmış. Mağaza birbirinden kaliteli, rengarenk iplerle dolu. Fiyatları ise oldukça cazip tuttuklarını ifade eden Nurhan Hanım, örgü hakkındaki bilgi ve becerilerini, mağazasını ziyarete gelen bayanlarla da paylaşıyor. Bu güne kadar hiç örgü örmesini bilmeyen birçok bayana bu zevkli uğraşın inceliklerini öğretmekle kalmıyor, onların ürettikleri birbirinden güzel elişlerinin de satışına yardımcı oluyor.



Nurhan Hanım ayrıca Alize Yün Örgü katalog sayfalarında örgüleriyle de yer almış ve birçok örgü sever tarafından da tam not almış.



Sohbetimiz sırasında örgü örmenin sıradan bir iş olmadığını, insan sağlığına da oldukça faydalı bir uğraş olduğunu da eklemeden geçmiyor Nurhan Hanım.

Örgüyle ortaya çıkan bir işin, insanlar tarafından beğenildiği takdirde, insana psikolojik olarak büyük bir destek kazandırdığını ifade eden Nurhan Hanım, örgü örmenin en kolay meditasyon aracı olduğunu vurguluyor.

Sağlık sektöründe uzun yıllar çalışmış biri olarak, insan sağlığına yararlı ve zararlı etkenleri iyi bilen Nurhan Hanım, çağımızda birçok insanın mustarip olduğu Parkinson hastalığının önlenmesi ve tedavisinde örgü örmenin tıp dünyası tarafından tavsiye edildiğini, ayrıca örgü ile uğraşan insanların Alzheimer rahatsızlığına yakalanma riskinin oldukça düşük olduğunun yine tıp dünyası tarafından kabul edildiğini de ekliyor.



Belli bir noktaya yoğunlaşma neticesinde, beynin motor reflekslerini kontrol eden bölümünün daha rahat çalışması da örgü örmeyle mümkün olabiliyor. Bunun yanı sıra yine örgü örmek eklem romatizmalarının ve iltihaplarının oluşmasına ise önleyici bir etkiye sahip.

Örgü öğrenmek isteyenlere kapısının her zaman açık olduğunu belirten Nurhan Küçükkerniç, sağlığını düşünenlere bu zevkli uğraşı mutlaka tavsiye ediyor.

Alize Yün Alzheimer elişleri meditasyon Melisa El Örgü Nurhan Küçükkerniç Örgü Parkinson psikolojik rengârenk Sağlık