Aspirin mucizesi

TAKİP ET

Oysa Aspirin'in içindeki etken maddenin özelliği, günlük hayatımızda birçok alanda kullanılmasını sağlıyor

Oysa Aspirin'in içindeki etken maddenin özelliği, günlük hayatımızda birçok alanda kullanılmasını sağlıyor.

Sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz;
Ergenlik dönemlerinin vazgeçilmezi olan sivilcelerden kurtulmanın kolay bir yolu olan Aspirin'le bu dertten kurtulmak mümkün. Yüzünüzün herhangi bir yerinde sivilce çıkacağı hissedildiği zaman, bir aspirin tableti kırılıp biraz su ile macun haline getirdikten sonra, silvilcenin çıkacağı bölgenin üzerine sürüldüğü takdirde hem kızarıklığı hem de acıyı alacaktır. Eğer sivilce çıkmaya devam ediyorsa bu uygulamayı tekrarlanabilir.

Nasırlarınızdan kurtulabilirsiniz;
Ayaklarınızın sertleşen bölümlerini veya nasırlarınızdan kurtulmak için 5-6 adet Aspirin tabletini toz haline getirin. Yarım kaşık limon suyu ve biraz su ekleyerek hamur haline getirdikten sonra sertleşen bölümlere ya da nasırın üzerine bu karışımı sürün. Tabi bu uygulamayı yaptıktan sonra ayağınızı hava almayacak şekilde kapatmanız lazım. Karışım ayağınızda 10 dakika kaldıktan sonra ponza taşı ile sert olan bölgeyi ya da nasırınızı hafifçe ovun.

Kepeklerinizden kurtulabilirsiniz;
Kepek sorunu için 2 adet Aspirin tabletini kırıp, toz haline getirin. Saçınızı şampuanladıktan sonra Aspirin tozunu saçınıza dökün ve şampuanla birlikte karıştırın. 1-2 dakika saçınızda tuttuktan sonra, saçınızı durulayın. Fakat kullandığınız şampuanın içinde krem olmamalı. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınız zaman, kepeklerinizden kurtulmaya başladığınızı göreceksiniz.

Otomobil akünüzü canlandırabilirsiniz;
Sadece kişisel kullanımla sınırlı olmayan Aspirin, aracınızın aküsü için de bir sorun giderici. Aküden kaynaklı bir sorun yaşıyorsanız, Bu sorundan kurtulmanın basit bir yöntemi var. Akü içine 2 adet Aspirin tableti attığınızda, Aspirin'in etken maddesi asetilsalisilik aküdeki sülfürik asit ile reaksiyona gireceğinden, akünüz size en yakın servise götürecek kadar gidecektir.

Bahçe bakımında kullanabilirsiniz;
Dediğimiz gibi, Aspirin sadece kişisel bakımınız için değil, bahçeniz için de çok büyük yardımcıdır. Eğer bahçenizde toprak mantarı ile uğraşmak zorunda kalıyorsanız, bu sorun için de Aspirin kullanabilirsiniz. Aspirin tabletlerini su ile karıştırarak toprağa dökebilirsiniz. Fakat bitkileriniz için dikkat etmeniz gereken bir nokta var; Aspirin çoğu zaman bitki yanıklarına yol açabilir. Bunu önlemek için bir litre suda erittiğiniz 1 adet Aspirin, bitkilerinize zarar vermeden, mantar sorununu çözmenizde size yardımcı olacaktır.

Giysilerinizden yumurta lekelerinden kurtulabilirsiniz;
Yumurta, sıçradığı yerden zor temizlenen bir gıdadır. Giysinize sıçradığı anda ilk yapmanız gereken şey önce yumurtayı giysinizden dikkatlice alın ve sonra ıslak bir süngerle silin. Ancak süngeri ıslattığınız suyun sıcak olmaması gerekiyor. Daha sonra krem tartar, su ve ezilmiş 1 adet Aspirin tabletini karıştırın. Karışımı lekenin üzerine sürün ve 30 dakika bekletin. Ardından sıcak su ile durulayın. Yumurtanın izi kalmayacaktır.

Giysilerinizdeki ter lekelerinden kurtulabilirsiniz;
Sıcak günlerde beyaz gömleklerde yer alan ter lekeleri başlı başına birer sorundur. Beyaz gömleklerinizdeki ter lekelerini çıkarmak için 2 Aspirin tabletini yarım bardak ılık suyun içinde eritin. Gömleğin lekeli bölümünü 2-3 saat boyunca bu çözeltinin içinde bekletin. Lekelerden kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Böcek sokmalarına karşı kullanabilirsiniz;
Sinek veya arı sokmasına karşı da aspirin oldukça faydalıdır. Böceğin soktuğu yeri biraz ıslattıktan sonra üzerine Aspirin sürün. Fakat arı soktuysa, arı alerjisine karşın dikkatli olunması gerekmektedir. Nefes alamama, karın ağrısı ve mide bulantısına sebep olan anaflaktik şok için mutlaka tıbbı yardım alınmalı.

Çiçeklerinizin ömrünü uzatabilirsiniz;
Vazonuzda bulunan kesme çiçeklerin ömrünü uzatmak istiyorsanız, o zaman yardımcınız yine Aspirin olacaktır. Vazonuzdaki çiçeklerin suyuna ezilmiş Aspirin ekledikten sonra çiçeklerinizi yerleştirin. Vazodaki çiçeklerinizin ömrünü uzatmak için ayrıca, bir multivitamin, bir çay kaşığı şeker, bir çay kaşığı tuz, bir tutam karbonat ve hatta bakır bir para da kullanabilirsiniz. Ayrıca, vazodaki suyu birkaç günde bir değiştirmeyi unutmayın.

Aspirinle saçlarınıza dolgun bir görünüm verebilirsiniz;
Aspirin karbonat maskesi ile saç derinizde bulunan gözeneklerin açılmasını ve saçlarınızın oksijen almasını sağlayabilirsiniz.

Asprin Karbonat Maskesi Tarifi;
Bir bardak sıcak su içerisine 30 adet Aspirin tabletini eritin.
Daha sonra karışıma 1 çorba kaşığı karbonat ekleyerek ılık olana kadar bekletin.
Saçlarınızı temizledikten sonra ıslak saç diplerinize masaj yaparak karışımı iyice uygulayın ve 15 dakika kadar karışımı saçlarınızda bekletin. Ardından ılık su ile saçlarınızı temizleyiniz.

Aspirin karbonat maskesini düzenli olarak kullandığınızda, saç derinizde bulunan şampuan kalıntılarından ve saç diplerinizde bulunan kepeklerden saçlarınızı arındırmış olursunuz.

Bu maskeyi düzenli olarak uyguladığınızda saç derinizdeki kepeklerden ve şampuan kalıntılardan kurtulmuş olacaksınız.

Akü anaflaktik anaflaktik şok arı sokması asetilsalisilik Aspirin Bakır Böcek karbonat karbonat maskesi Kepek sorunu krem tartar limon limon suyu multivitamin Nasır oksijen ponza taşı şampuan sivilce sülfürik asit ter lekeleri toprak mantarı yumurta Yumur