• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ali Yalçın: İşçi statüsündeki personel, memura amir olarak görevlendirilemeyecek
Gündem
Yayınlanma: 25 Nisan 2025 - 14:33

Ali Yalçın: İşçi statüsündeki personel, memura amir olarak görevlendirilemeyecek

ANKARA, (DHA)- MEMUR-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim- Yükseköğretim Kurulu Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantısında gündeme taşıdıkları üniversitelerde işçi statüsündeki personelin müdür, amir, şef gibi kadrolara görevlendirilmemesi yönündeki taleplerinin çözüme kavuşturulduğunu belirterek, "İşçi statüsündeki personel, memura amir olarak görevlendirilemeyecek" diye konuştu

Gündem
25 Nisan 2025 - 14:33
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ali Yalçın: İşçi statüsündeki personel, memura amir olarak görevlendirilemeyecek
MEMUR-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim- Yükseköğretim Kurulu Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantısında gündeme taşıdıkları üniversitelerde işçi statüsündeki personelin müdür, amir, şef gibi kadrolara görevlendirilmemesi yönündeki taleplerinin çözüme kavuşturulduğunu belirterek, "İşçi statüsündeki personel, memura amir olarak görevlendirilemeyecek" diye konuştu.

Ali Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Eğitim-Bir-Sen olarak Yükseköğretim Kurulu Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantısında gündeme taşıdıkları, üniversitelerde işçi statüsündeki personelin müdür, amir, şef gibi kadrolara görevlendirilmemesi yönündeki taleplerinin çözüme kavuşturulduğunu kaydetti. Böylece kamu görev ve yetkilerinin hukuki çerçevede yürütülmesi açısından bir belirsizliğin ortadan kaldırıldığını vurgulayan Yalçın, "Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinin görüşünü içeren ve YÖK'e gönderilen cevabi yazıda, kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevlerin memur ve diğer kamu görevlileri eliyle yürütülmesi gerektiği; işçilerin ise memur ve diğer kamu görevlilerinden sayılamayacağı açıkça belirtilmiştir. Yazıda ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında tanımlanan müdür, amir, şef gibi pozisyonlara işçi statüsünde istihdam edilen personelin görevlendirilmesinin mümkün olmadığı vurgulanmıştır. Bu doğrultuda söz konusu görüş, YÖK tarafından tüm devlet üniversitelerine resmi yazıyla iletilmiştir" ifadelerini kullandı.

Bu gelişmenin kamu yönetiminde görev ve yetki dağılımı açısından önemli bir kazanım olduğuna dikkati çeken Yalçın, ayrıca atılan adımın memur statüsündeki kamu görevlilerinin mesleki haklarının korunması adına da önem taşıdığını belirtti. Ali Yalçın, "Eğitim-Bir-Sen olarak, kamu çalışanlarının haklarını savunmaya, mevzuat dışı uygulamaların karşısında durmaya ve çalışma barışını güçlendirmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Konu, Ekim 2024 KİK Toplantısı'nda gündeme taşınmıştı. Söz konusu talep, Eğitim-Bir-Sen tarafından Yükseköğretim Kurulu Kurum İdari Kurulu'nun (KİK) Ekim 2024 toplantısında gündeme taşınmıştı. Yükseköğretim kurumlarında görev yapan çalışanların sorunları ile bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıda, Eğitim-Bir-Sen olarak işçi statüsündeki personelin memurların amiri konumuna getirilmesi uygulamasının giderek yaygınlaşan bir keyfiyete dönüştüğünü ifade etmiş, iş barışını zedeleyen bu durumun toplantı gündemine alınmasını sağlamıştık. Bu çerçevede, toplantı gündeminde yer alan talebimiz şu şekilde ifade edilmiştir; '4857 sayılı Kanun'a göre istihdam edilen işçiler ile personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımları kapsamında çalışan işçiler arasından müdür, amir, şef, sorumlu gibi unvan ve pozisyonlara görevlendirmeler yapılmaması gerektiği' yönünde kamu üniversitelerine bir görüş yazısı gönderilmelidir" dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Hollanda Karamanlılar Federasyonu, Karaman Heyetini Karşıladı
Hollanda Karamanlılar Federasyonu, Karaman Heyetini Karşıladı
Karaman Ziraat Odası'ndan 1 Mayıs Mesajı: Üreticiler ve Emekçiler Kutlandı
Karaman Ziraat Odası'ndan 1 Mayıs Mesajı: Üreticiler ve Emekçiler Kutlandı
Hollanda Karamanlılar Federasyonu'ndan Karaman Valisi Ziyareti
Hollanda Karamanlılar Federasyonu'ndan Karaman Valisi Ziyareti
CHP Karaman'dan 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamalarına Davet
CHP Karaman'dan 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamalarına Davet
Son Haberler
Hollanda Karamanlılar Federasyonu, Karaman Heyetini Karşıladı
Hollanda Karamanlılar Federasyonu, Karaman Heyetini Karşıladı
Karaman Ziraat Odası'ndan 1 Mayıs Mesajı: Üreticiler ve Emekçiler Kutlandı
Karaman Ziraat Odası'ndan 1 Mayıs Mesajı: Üreticiler ve Emekçiler...
BİM'den Mayıs Ayı İçin Sürpriz İndirimler: Heinz Mayonez de Var
BİM'den Mayıs Ayı İçin Sürpriz İndirimler: Heinz Mayonez de Var
Karaman'da Lise Münazara Yarışması Tamamlandı: Dereceye Giren Gençler Kutlandı
Karaman'da Lise Münazara Yarışması Tamamlandı: Dereceye Giren Gençler...
Ayrancı Kaymakamı ve Eşi, Öğrencilerle Yürüyüş Etkinliğine Katıldı
Ayrancı Kaymakamı ve Eşi, Öğrencilerle Yürüyüş Etkinliğine Katıldı
Deprem sonrası emlak fiyatlarını artıranlara 14,5 milyon lira para cezası
Deprem sonrası emlak fiyatlarını artıranlara 14,5 milyon lira para cezası

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim