• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD silahları Türkiye sınırında
Dünya
Yayınlanma: 03 Temmuz 2017 - 13:22

ABD silahları Türkiye sınırında

PKK - YPG'ye verilen ABD silahlarının bir kısmı güvenlik gerekçesiyle Türkiye sınır hattına getirildiği ortaya çıkarıldı

Dünya
03 Temmuz 2017 - 13:22
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
PKK - YPG'ye verilen ABD silahlarının bir kısmı güvenlik gerekçesiyle Türkiye sınır hattına getirildiği ortaya çıkarıldı.

Rakka operasyonu için geçen ay Irak - Suriye sınırında terör örgütleri PKK-YPG'ye askeri lojistik destek olarak verilen 118 konteyner ABD silahlarından 9 konteynerinin Türkiye sınırlarına taşındığı öğrenildi.

Türkiye Gazetesinin haberine göre, ABD’nin Suriye’deki partneri konumuna gelen PKK-YPG’nin, DEAŞ’ın en önemli kalesi Rakka kentinin yüzde 38’ini Amerikan desteği ile temizlerken, operasyonun en başından bu yana DEAŞ militanlarının şehri boşaltması için açık tutulan güney hattının dün itibari ile kapatıldığı kaydedildi. Rakka operasyonunun planlanan süreden daha hızlı ilerlediğini kaydeden bölgedeki kaynaklar, ABD’nin önümüzdeki Cuma günü şehrin önemli aşiret liderleri ve kanaat önderleri ile bir araya geleceğini belirtti. Ayrıca, PKK öncülüğünde ve terör örgütünü bölgede belirlediği isimler üzerinden Rakka şehir meclisi kurulması için bir toplantı gerçekleştirileceği kaydedildi. ABD’nin Rakka sonrası hesaplarının bununla da sınırlı olmadığını kaydeden kaynaklar, DAEŞ terör örgütünün yeniden dönebileceği ihtimaline karşı PKK’nın öncülüğündeki SDG güçlerinin 2018’in şubat ayına kadar Rakka’da kalmalarına imkan sağlayacak plan üzerinde çalışıldığı öğrenildi. Diğer bir ifade ile ABD, PKK-YPG’nin Rakka operasyonu sonrası bölgede bir süre daha kalması için ara formüllerle Türkiye ve İran’ın bölgede tepkisini en aza indirme gayreti içinde olacağı öğrenildi.

ABD’YE GEREKLİ MESAJ VERİLDİ

Washington yönetiminin örgüte Rakka operasyonunda kullanılmak üzere sağladığı silahların akıbeti konusu ABD ile Türkiye arasında hala tam anlamı ile çözülememişken, bu silahların operasyon sonrası toplanacağı garantisi verilmişti. Ankara’ya gönderilen yazılı metinde Amerika bu garantileri verirken, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis Rakka operasyonu sonrasında da silahlandırmanın devam edebileceği mesajı verdi. Ankara ise Washington yönetimine "Bize verdiğiniz yazılı garantiyi esas alıyoruz. Aksi durumlarda terör örgütüne yönelik milli çıkarlarımızı ve savunma haklarımızı koruruz" mesajı verildiği belirtiliyor.

Ancak PKK-YPG’ye verilen silahların bir kısmı Rakka operasyonun başından itibaren envanterde kaybolmaya başladı. PYD-YPG’ye bağlı silahlı güçlerin güvenlik bahanesi ile 12 gün önce 3 konteyner Derik ve Kobani’ye taşıdığı, ardından geride bıraktığımız hafta içinde de aynı gerekçelerle 6 konteyner askeri lojistiği Kobani, Kamışlo, ve Dırbasiye bölgesindeki üs bölgelerine taşıdığı öğrenildi.

PKK’YA 2,1 MİLYAR’LIK DESTEK

YPG’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ABD’nin DAEŞ’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ın YPG’nin askeri karargah merkezinde önemli PKK’li isimlerlerle bira araya geldi. Görüşmede McGurk, "Size cari değeri 2 milyar 120 milyon dolarlık askeri lojistik yolladık. Zırhlı araçlar dahil her imkan siyasi risklere rağmen geldi. Siz de Rakka ve Suriye’yi radikal gruplardan temizleyin. Sizi radikal unsurlarla mücadele kapsamında başka görevler bekliyor" diyerek, ABD’nin yolladığı silahların mali değerini de ortaya koymuş oldu.
# ABD silahları# Brett McGurk# deaş# Derik# Dırbasiye# ırak# Kamışlo# Kobani# pkk# rakka# Rakka operasyonu# Suriye# terör örgütü# ypg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
'Çin'in Küresel Güvenlik İnisiyatifi' paneli Ankara'da düzenlendi
'Çin'in Küresel Güvenlik İnisiyatifi' paneli Ankara'da düzenlendi
ASELSAN Endonezya Ofisi açıldı
ASELSAN Endonezya Ofisi açıldı
Bakan Fidan: İstanbul'da yakalanan ivmenin sürmesini istiyoruz
Bakan Fidan: İstanbul'da yakalanan ivmenin sürmesini istiyoruz
Füze sistemleri, tankı, topu imha edildi
Füze sistemleri, tankı, topu imha edildi
Son Haberler
AK Parti'li Çelik: 'Terörsüz Türkiye' hedefinde kritik bir eşik geçildi
AK Parti'li Çelik: 'Terörsüz Türkiye' hedefinde kritik...
Yerli ve Milli Parti lideri Mutlu: PKK silah bıraktı, sırada toplumsal barış var
Yerli ve Milli Parti lideri Mutlu: PKK silah bıraktı, sırada toplumsal...
Çaldıkları altınlarla Gürcistan'a kaçarken sınır kapısında yakalandılar
Çaldıkları altınlarla Gürcistan'a kaçarken sınır kapısında...
Aladağlar'da Scarpa Aladağlar Epic Trail Yarışması başladı
Aladağlar'da Scarpa Aladağlar Epic Trail Yarışması başladı
Niğde'de aranan hükümlü yakalandı
Niğde'de aranan hükümlü yakalandı
Paylaşırsak millet oluruz
Paylaşırsak millet oluruz

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim