Zuhal Olcay'a hapis şoku

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiası ile yargılanan Zuhal Olcay, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiası ile yargılanan Zuhal Olcay, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasında mahkeme, Zuhal Olcay'ın suçlu olduğuna karar verdi.

Mahkemede, Zuhal Olcay hakkında 1 yıl ceza verildi. İyi hal indirimi ile cezası 10 aya düşürülen Olcay'ın, daha önce de kamu görevlisine hakaret ettiği için sabıkası olduğundan, cezası ertelenmedi.

İddianamede, görüntülerin incelenmesinde Zuhal Olcay'ın, Boş vermişim dünyayı isimli şarkıyı müziğe uyumlu şekilde "Recep Tayyip Erdoğan hepsi boş, hepsi yalan, bir gün hayat bitecek dersin görmüşüm rüya" şeklinde uyarladığı, bir yandan şarkı söylerken bir yandan da eliyle işaret yaparak izleyici kitlesine gösterdiği anlatıldı. İddianamede, Olcay'ın, toplumca hakaret sayılabilecek bu hareketi tekrarladığı aktarıldı.

Olcay'ın soruşturma kapsamında alınan ifadesinde, olay günü sahnede söylediği şarkıyı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uyarladığını, Cumhurbaşkanı'nın adı 3 kelimeden oluştuğu için bunu yaptığını, kasıtlı bir durum olmadığını, söz konusu hareketi Cumhurbaşkanı'na karşı değil, sahnenin ön kısımlarında bulunan bir seyircinin laf atması üzerinde yaptığını söylediği belirtildi.

Zuhal Olcay'ın "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Boş vermişim dünyayı Cumhurbaşkanı hakaret hapis cezası İddianame İstanbul Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi iyi hal indirimi recep tayyip erdoğan sabıka Zuhal Olcay