Zamanda yolculuk başlıyor

TAKİP ET

Çeşmeli Kilise, Karaman Tarihinde eşi benzeri olmayan bir sergiye ev sahipliği yapacak

Çeşmeli Kilise, Karaman Tarihinde eşi benzeri olmayan bir sergiye ev sahipliği yapacak.

Hollanda'da ikamet eden Ali Yağcı, oldukça ilginç bir koleksiyon yaparak, birçoğumuzu hep özlediğimiz o çocukluk günlerimize yeniden götürüyor. Duru Bulgur'un katkılarıyla hayata geçmesi planlanan İlköğretim Müzesi'nin ilk adımı olan "Yardımcı Ders Afişleri Sergisi" ile 1940-1980 yılları arasında ilkokullarda kullanılan ders afişleri, ziyaretçilerin anılarını canlandıracak.

Yıllar önce sadece ders amaçlı olarak baktığımız eski afişlere, bugün tatlı birer anı olarak bakacağız. İşin güzel yanı ise, 21. yüzyılın teknoloji bağımlısı gençlerimizin ve çocuklarımızın internetin ve bilgisayarların olmadığı yıllarda, eğitimin kalitesini anlatmak olacak.

Herbiri birbirinden özenli çizimlerden ve oldukça açıklayıcı bilgiler içeren afişlerin, üzerinden onca yıl geçmesine rağmen hala bilgi vermeye devam ettiğini hep birlikte görme fırsatı yakalayacağız.

23 Mayıs Çarşamba günü saat 16'da açılışı yapılacak ve 29 Ekim' kadar ziyaret imkanı bulabileceğiniz sergiye, Türkiye'nin birçok noktasından ziyaretçilerin gelmesi bekleniyor.

Ali Yağcı Çeşmeli Kilise Duru Bulgur hollanda İlköğretim Müzesi Karaman sergi Yardımcı Ders Afişleri Yardımcı Ders Afişleri Sergisi