Yks ile Nasıl Başa Çıkılır?

TAKİP ET

Hepimizin bildiği gibi yks büyük ölçüde geleceğimizi etkileyen ve hayatımızın akışına yön verecek olan çok önemli bir sınavdır

Hepimizin bildiği gibi yks büyük ölçüde geleceğimizi etkileyen ve hayatımızın akışına yön verecek olan çok önemli bir sınavdır. Bu sınav uğrunda çalışılması gereken ve ciddi emekler göstermemizi gerektiren uzun bir serüvendir. Yks sınavına çalışırken sabırlı, programlı, disiplinli ve düzenli olmak zorundayız. Çünkü bu sınav kısa sürede, üstten bilgilerle yapılıp iyi bir puan alınacak bir sınav değildir. Programlı ve disiplinli, özverili çalışmayan herkes şüphesiz bu sınavda büyük bir başarısızlığa uğrayacaktır. Böyle kişiler için başarısızlık vazgeçilmez bir sondur çünkü bu sınav basite alınacak ve önemsenmeyecek bir sınav kesinlikle değildir.

Yukarıda bahsettiğim şeyler tamamen doğru gözlemlerdir fakat bu gözünüzü korkutmamalı. Özel eğitim kursu adı altında yer alan İzmir etüt merkezleri sayesinde siz de endişelenmeden bu sınav serüvenini planlı, programlı ve disiplinli bir şekilde atlatabilirsiniz. Yapmanız gereken ilk şey ne istediğinize karar vermek. Gelecekte ne olmak istiyorsun? Önce bu soruyu sor kendine ve buna bir cevap bul. Daha sonra planla. Hangi şehirde, hangi üniversitede ve hangi bölümde okumak istiyorsun? Bunlara cevap verdikten sonra yolun yarısına gelmiş sayılırsın.

Ve son olarak ne istediğine karar verdikten sonra bu istediklerin için ne yapman gerekiyor, bunu netleştirmen gerekiyor. Mesela çok iyi matematik yapman gerekiyor olabilir ya da çok iyi edebiyat. Bunu da belirledikten sonra etüt merkezindeki uzmanlardan istediğin bölüm hakkında ne kadar ne yapman gerektiği konusunda bilgi alıp yolculuğuna başlayabilirsin. Bu çok yorucu bazen yıpratıcı bir yolculuk, bu doğru. Fakat bu yolculuğun sonunda artık gerçekten istediğin hayata ve hayalindeki SEN’E bir adım daha yaklaşmış olacaksın. Senin üstüne düşen en büyük görev sabırla bu yolda yılmadan yürümek ve No10 her zaman yanında.

İzmir etüt merkezleri Özel eğitim kursu sınav YKS Yks sınavı