Yılkı atlarının sahibi belli oldu

TAKİP ET

Karadağ'daki Yılkı atlarının teslim edileceği firma belirlendi

Karadağ'daki Yılkı atlarının teslim edileceği firma belirlendi.

Anadolu yaban koyunlarının yaşam alanlarını daralttıkları tespit edilerek, popülasyonlarının kontrol altına alınması ve rehabilitesi için düzenlenen proje ihalesi yapılarak, hayata geçirildi.

Karadağ'da yaşayan yılkı atlarının giderek artan sayılarının, bölgede yaşayan Anadolu yaban koyunlarını tehdit eder hale gelmesi nedeniyle başlatılan çalışmalar sonucunda açılan ihaleyi Kuzeyas Ltd. ޞti. kazandı.

Firma sahibi Sadrettin Soranlar'a, Karadağ'da yer teslimi yapılıp, imzaların atılmasıyla, ıslah çalışmaları başlamış oldu.

Islah çalışmaları nasıl olacak?

Yılkı Atları Kontrolü ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında, Karaman Karadağ'daki yılkı atlarının bakım, tedavilerinin yapılması, kayıt altına alınması ve sayılarının alanın taşıma kapasitesi seviyesine getirilmesi amaçlanıyor.

Yüklenici firma tarafından öncelikli olarak atlar yakalanacak, tedavileri yapılıp sağlıklı olup olmadığı tespit edilecek. Daha sonra atlar kayıt altına alınacak ve talep halinde sahiplendirilecek.

Sahiplendirme yüklenici firma tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü Karaman ޞube Müdürlüğü denetiminde yapılacak olup, 10 adete kadar taleplerde nakiller talep edenler tarafından, 10 ve üzerindeki talepler ise yüklenici firma tarafından karşılanacak.

Yılkı atlarının yakalanması veteriner hekim kontrolünde, işinde uzman kişilerce yüklenici tarafından yapılacak. Karadağ’daki Yılkı atlarının yakalanması işleminde kazaların oluşmaması ve atların zarar görmemesi için başka kişi ve kurumlarca yakalamaya çalışılmasına kesinlikle izin verilmeyeceği açıklandı.

Anadolu yaban koyunları Karadağ Karaman Kuzeyas Ltd. Şti. Sadrettin Soranlar yılkı atları