Yılkı Atları da Karaman'a patladı

TAKİP ET

Anadolu Yaban Koyununu korumak niyetiyle rehabilite edilmek için toplanan Yılkı Atlarının ölüme terk edildiği iddiası, Karaman'ı yine ülke gündemine taşıdı

Anadolu Yaban Koyununu korumak niyetiyle rehabilite edilmek için toplanan Yılkı Atlarının ölüme terk edildiği iddiası, Karaman'ı yine ülke gündemine taşıdı.

Soyu tükenme tehlikesi yaşayan Anadolu Yaban Koyununu korumak için, yaşam alanları daralttığı gerekçesi ile rehabilite edilmesi projelendirilerek, bir firmaya 368 bin lira ile ihale edilen Yılkı Atlarının, toplandıktan sonra ölüme terk edildikleri iddia edildi.

Sözcü Gazetesinin yayımladığı habere göre, isteyen vatadandaşlara ücretsiz dağıtılacağı da açıklananan yılkı atları toplandıkları merkezde açlıktan ölmeye başladılar.

Gazetenin internet sitesinde yayımlanan haberde, ihaleyi alarak İsmil'de oluşturulan alana yılkı atlarını toplayan firma sahibinin, toplanan atlardan 100 tanesini aldıktan sonra yurt dışına gittiği iddia edildi. Bundan sonra da sahipsiz kalan atlar açlık ve susuzlukla ölüme terk edildi.



Yetkililer tarafından hiçbir denetimin uygulanmadığı iddia edilen habere göre, onlarcası açlık ve susuzluk nedeniyle ölen atların durumunu Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği ortaya çıkardı.

Olayın Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Cumhuriyet Savcılığına iletilerek suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

Projenin duyurularak hayata geçirildiği günlerde Karaman ve ülke genelindeki pek çok vatandaşın tepki gösterdiği de hatırlanırsa, sonu başından tahmin edilen bu durumla ilgili ihaleyi alan, ihaleyi veren ve sonrasında da gerekli kontrolleri sağlamak, projeyi takip etmekle görevli olanların hakkında cezai işlem yapılıp yapılmayacağı merakla bekleniyor.

Olayın Karaman'ın ismi ile yeniden gündeme gelmesinin ardından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 8'inci Bölge Müdürlüğüne bağlı Karaman Şube Müdürlüğü ve diğer ilgililerin bir açıklama yapmaları kamuoyu tarafından bekleniyor.