Yeşil: "Kömürün tadını bilen adayım"

TAKİP ET

Büyük Birlik Partisi Karaman milletvekili adayı Ramazan Yeşil, seçim öncesi son değerlendirmelerde bulundu.

"Ailemi Ankara’ya götürmeyeceğim, burada Taşeli’nde yaşamaya devam edeceğim.
Karaman Milletvekili adayı Ramazan Yeşil seçime bir gün kala seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yeşil; ‘’ Adaylığım açıklandığı günden itibaren Taşeli bölgesinde bulunan 3 ilçe, 3 belde ve 38 köy olmak üzere adım atmadık yer, dokunmadık gönül, sıkmadık el bırakmadık.

Bu sürede en az 3-4 defa gittiğim köyler oldu. Gezilerim esnasında bana en çok yöneltilen soru ‘seçimden önce geliyorsunuz, seçimden sonra gelmiyorsunuz’ şeklinde oldu. Ben gitmeyeceğim ki geleyim. Seçildiğim takdirde milletvekili ofisim burada Taşeli’nde olacak. Seçmenimin, vatandaşın, hemşerilerimin yanında olacak. İş yerlerim Ermenek’te, işletmeye devam edeceğim. Ailemi Ankara’ya götürmeyeceğim, burada Taşeli’nde yaşamaya devam edeceğim.

15 Yıl kömür ocağında çalıştım, kömürün tadını bilen adayım

Ermenek başta olmak üzere Taşeli bölgesinin en önemli geçim kaynağı madencilik, kömür ocaklarıdır. Ben 18 yaşında kömür ocağında çalışmaya başladım. 2014 yılında yaşanan maden faciasında yaklaşık bir kilometre mesafece diğer ocakta çalışıyorduk. Haber geldiği an koşarak yardıma gittik. En son madenci arkadaşımızın cenazesi çıkana kadar oradaydık. Bir maden işçisi, emekçisi olarak kömürün tadını dahi bilen biriyim.

Bir esnaf olarak, Taşeli esnafının sorunlarını ve çözüm yollarını biliyorum. 
2015 yılından itibaren esnaflık yapıyorum. Taşeli bölgesinde esnaf arkadaşlarımın sorunlarını biliyorum, çözüm yollarını da biliyorum. Çünkü ben 41 yaşındayım, burada yaşadım, yaşamaya devam ediyorum ve burada yaşamaya devam edeceğim."