Yeni fakülte binaları yapılıyor

TAKİP ET

KMÜ yönetimi, yeni dönemde yeni eğitim-öğretim binaları, güneş enerji sistemi, çok amaçlı salon ve çevre düzenleme projeleri ile büyümeyi planlıyor

KMÜ yönetimi, yeni dönemde yeni eğitim-öğretim binaları, güneş enerji sistemi, çok amaçlı salon ve çevre düzenleme projeleri ile büyümeyi planlıyor.

Master planına göre ikinci etap projelerini uygulamaya başlayan Üniversite, Eğitim Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi binaları ve ilave güneş enerjisi panelleri uygulamaya geçen ilk projeler oldu.

Yakın bir tarihte yapımı başlayan Eğitim Fakültesi binası, 9.500 metrekare kapalı alana kurulacak. Sağlık Bilimleri Fakültesi binası da 10.500 metrekare kapalı alana kurulacak ve her iki binanın da en geç 2019'un Temmuz ayında tamamlanması öngörülüyor.



Geçtiğimiz sene faaliyete geçen Güneş Enerji Sistemi (GES) projesine ilave olacak olan ikinci etap sistemin de temeli atıldı. İlave sistemin tamamlanarak mevcut sisteme entegre edilmesi ile birlikte yılda 884 bin kilowatt saat enerji üretimi hedefleniyor. Bu rakam üniversitenin tükettiği enerjinin yaklaşık olarak yarısına karşılık geliyor.

Üniversitenin ilçelerde yapılan çalışmalarında da Kazım Karabekir MYO bünyesinde başlayan 500 kişilik çok amaçlı salon inşaatının en geç aralık ayında teslim edileceği öngörülüyor.

eğitim fakültesi Enerji üretimi GES Güneş Enerji Sistemi güneş enerjisi panelleri Kazım Karabekir MYO kmü Master planı Sağlık Bilimleri Fakültesi üniversite