Yasaklar kalkıyor mu?

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'Yerinde karar dönemine geçiyoruz' açıklamasından sonra gözler Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'na çevrildi.

Koronavirüs salgınındaki vaka sayılarındaki düşüş eğilimi sonrası 'yeni normal'e adım adım geçilmesi gündemde. Dün gerçekleştirilen kritik Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası yazılı bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yüz yüze eğitimle ilgili olarak "Uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi görüşü YÖK'e iletilmiştir" ifadelerini kullandı.

Hafta başında il il vaka sayılarının artış oranlarının ilk kez yayınlanmasının ardından dün Bakan Koca'nın "Yerinde karar dönemine geçiyoruz" ifadelerine yer vermesi 'Kısıtlamalar (yasaklar) kalkıyor mu?' sorusunu akıllara getirdi.

Koronavirüs salgınına ilişkin yeni kararların alınmasına yönelik kritik Kabine Toplantısı ise bugün gerçekleşecek. Kurulun toplanmasıyla birlikte yeni kararlarının neler olacağı ise büyük merakla bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı, saat 15.30'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Toplantının ana gündem maddelerini koronavirüs tedbirleri, kafe ve restoranların durumu, sokağa çıkma kısıtlamaları, yeni Anayasa ve Gara Operasyonu'nun olması bekleniyor.