Yardım toplayan şahıslara ceza

TAKİP ET

Karaman'da bir kanserle mücadele ve engellileri koruma derneğinin adına yardım topladığını iddia eden şahısa idari ceza uygulandı

Karaman'da bir kanserle mücadele ve engellileri koruma derneğinin adına yardım topladığını iddia eden şahısa idari ceza uygulandı.

Ayrancı'nın Çat Köyünde bazı şahısların, bir kanserle mücadele, engellileri koruma ve yardımlaşma derneğinin adını kullanarak vatandaşlardan yardım toplamaya çalıştıklarını tespit eden jandarma, şahıslar hakkında 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunundaki cezaları düzenleyen 29/1 maddesinden tutanak düzenleyerek idari yaptırım kararı uygulanması için Ayrancı Kaymakamlığına gönderdi.

2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu 29. Madde – (Değişik: 23/1/2008-5728/407 md.)

Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak izinsiz yardım toplayanlara yediyüz Türk Lirası idarî para cezası verilir. İzin verilen yer dışında yardım toplayanlara beşyüz Türk Lirası idarî para cezası verilir.

Bu Kanunun diğer hükümlerine aykırı davranışta bulunanlara, fiilleri suç oluşturmadığı takdirde, ikiyüz Türk Lirası idarî para cezası verilir.

Bu maddede yazılı olan idarî yaptırımlara karar vermeye mahallî mülkî amir yetkilidir.

Yukarıdaki fıkralara aykırı davranış sonucu izinsiz toplanan mal ve paralara elkonularak mülkiyetinin kamuya
geçirilmesine karar verilir.

2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu 29. Madde ayrancı Ayrancı Kaymakamlığı Çat Köyü engellileri koruma idari para cezası idari yaptırım kararı kanserle mücadele Karaman para cezası tutanak yardım toplama Yardım Toplama Kanunu yardımlaşma derneği