YAPILANDIRMADA YENİ DETAYLAR

TAKİP ET

Maliye Bakanlığının, "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Maliye Bakanlığının, "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu tebliğ ile kanun kapsamında yapılandırma için başvuruda bulunan ancak ödemelerini süresinde ödemeyerek kanun hükümlerini ihlali çerçevesinde hak kaybı yaşayan borçlular, ödeme yapmaları gereken tarih olan 27 Ocak 2017 tarihine kadar geçen süre esas alınarak hesaplanacak gecikmeli ödeme farkıyla birlikte ödemelerini 31 Mayıs 2017 tarihine kadar yaparak, kanundan yaralanmaya devam edebilecek.

Yürürlüğe giren yasanın bir diğer maddesine göre; borçluların peşin veya taksitli ödeme tercihine bakılmaksızın, yapılandırılan borç tutarlarının tamamını bu yılın mayıs ayı sonuna kadar ödemeleri halinde Yİ-ÜFE tutarından yapılacak %50 indirim ödeme planlarına yansıtılacak.

Bununla birlikte, taksitli ödeme seçeneğinin tercihiyle hesaplanan katsayı tutarları, alacağın tamamının ödenmesi durumunda tahsil edilmeyecek ve tahsil edilen tutarlar ile bu tutarlar üzerinden hesaplanarak tahsil edilmiş geç ödeme zamları iade edilecek.

alacaklı borç yapılandırması Borçlu indirim peşin ödeme resmi gazete taksitli ödeme ÜFE vergi borcu vergi yapılandırması yapılandırma Yİ-ÜFE