Yanıbaşımızda bir doğa harikası

TAKİP ET

Ülkemiz birbirinden değişik tabiat harikalarıyla çevrili

Ülkemiz birbirinden değişik tabiat harikalarıyla çevrili. Bu tabiat harikaları, bazen en yakınımızda bulunuyor ve bizler ancak bir başkasının yol göstermesiyle bu güzelliklerle tanışabiliyoruz. İşte bunlardan biri de Ereğli'de bulunmakta; Akgöl Sazlıkları.
Konya'nın Ereğli ilçesinde bulunan Akgöl Sazlıkları flamingo, pelikan, balıkçıl, şahin, atmaca, kartal, kerkenez gibi birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Bu tür kuşların göç yollarının üzerinde bulunmasından dolayı sazlıklar her yıl binlerce doğa ve fotoğraf meraklısını buraya çekiyor.
Akgöl Sazlıkları'nda durum sadece kuşlarla ilgili değil elbette. İçinde bulunduğumuz Samanyolu Galaksisi'ne ait yıldızlar topluluğu da buradan rahatlıkla izlenebiliyor.
Geçtiğimiz günlerde sazlıklar Samanyolu altında kartpostallık görüntüler oluşturdu ve bir çok fotoğrafçı bu muhteşem anları görüntüleyebilmek için deklanşörlerine bastı.


AA

Akgöl Akgöl Sazlıkları balıkçıl doğa harikası Ereğli flamingo fotoğrafçı Haber Karaman karaman haber kartal kerkenez konya pelikan şahin samanyolu yıldızlar