Yağmurdan kaçarken doluya tutuldu

TAKİP ET

Karaman'da kimliği sorgulanan bir şahıs, kendini gizlemek için verdiği başkasına ait kimlik bir teröriste ait çıkınca gözaltına alındı

Karaman'da kimliği sorgulanan bir şahıs, kendini gizlemek için verdiği başkasına ait kimlik bir teröriste ait çıkınca gözaltına alındı.

Jandarmanın yaptığı kimlik sorgulamasında, kendi isminin yerine kardeşinin adını veren şahıs, yapılan kontrolde verdiği isimin de terör örgütü üyesi olmak suçundan arandığı ortaya çıkınca yakayı ele verdi.

Karaman - Ereğli Karayolunun 14'ncü kilometresinde görev yapan jandarma ekibi, bilgilerini istediği bir şahısın bildirdiği kimlik sahibinin "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan arandığını tespit etti.

Gözaltına alınan şahıs Karaman İl Jandarma Komutanlığına götürüldüğünde, durumun daha da sarpa sardığını fark ederek, üzerinde bulunan gerçek kimliğini ibraz etti. Yapılan incelemede şahısın askeri firar olduğu belirlendi.

Karaman Cumhuriyet Savcısının da bilgisi dahilinde mukayese amaçlı parmak izi alınarak, kimlik belirlemesi yapılan şahısın, gerçek kimliği tespit edilene kadar gözaltında tutuldu.

ޞüphelinin gerçek kimliğinin tespit edilmesinin ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldığı, jandarmaya ilk sorguda verdiği sahte kimlik bilgilerinin, şüphelinin ağebeyine ait olduğu ve onun da aranmasına devam edildiği öğrenildi.

askeri firar Ereğli karayolu gözaltı jandarma Karaman Karaman Cumhuriyet Savcısı Karaman İl Jandarma Komutanlığı kimlik belirlemesi kimlik sorgulaması parmak izi sahte kimlik silahlı terör örgütüne üye olmak terör örgütü üyesi terörist