Yadımdakiler... Bir Karaman aşkı...

TAKİP ET

Öğretmenlik hayatının 13 yıllık bölümünü Karaman'da, Karaman Lisesi'nde geçiren Yılmaz Şimşek, çoğunluğu Karaman anılarından oluşan şiirlerini kitaplaştırdı.

Emekliye ayrılarak İzmir’e yerleşen Şimşek, hiç unutmadığı Karaman'ı her fırsatta da ziyaret ederek, Karaman ile ilgisini kesmedi.

Öğrencisi Mustafa Çolakoğlu'nun hocası Şimşek'e duyduğu saygı ve sevgi, Yılmaz Şimşek'in de izniyle kitap haline getirildi.

Emekli Öğretmen ve Şair Yılmaz Şimşek, şiirlerinin ve kitabın telif hakkını hediye ettiği Çolakoğlu’nun çalışması ile ortaya çıkan "Yadımdakiler" Karaman Ekspres Medya Reklamcılık tarafından basıldı. 104 sayfalık "Yadımdakiler" adlı şiir kitabı, ticari kaygıdan uzak bir çalışma ile hazırlandı.

Yılmaz Şimşek anı ve şiirleri ile hazırlanan kitap ile ilgili konuşan İş insanı Mühendis Mustafa Çolakoğlu: “Karaman Kültürel değerler açısından bir hazinedir. Değerli Hocamız Yılmaz Bey'in Karaman sevgisi ve Karamanlılara olan hayranlığı bizleri mutlu eder. Bu eserin basımı gibi bir ayrıcalığı bize tevdi etmesi de bize büyük bir onur oldu” dedi.

Mustafa Çolakoğlu

“Hayatımın en güzel yıllarını Karaman’da geçirdim. Karaman beni olgunlaştırdı, halkının güzelliği, öğrencilerimin vefa ve sevgisi beni çok mutlu ve huzurlu etti." diyen Şair Yılmaz Şimşek, "Bu sevgi çığ gibi büyüdü ve artarak da devam ediyor” dedi.