VALİ VE KAYMAKAM MAAŞLARINA BÜYÜK ZAM

TAKİP ET

Bilindiği gibi günler öncesinde Hakim ve Savcılar için yapılması planlanan zammın haberini duyurmuştuk

Bilindiği gibi günler öncesinde Hakim ve Savcılar için yapılması planlanan zammın haberini duyurmuştuk. Hakim ve savcılara yapılması planlanan zam hazırlığı, kamuoyundan ve basından yükselen tepkiler nedeniyle rafa kaldırılırken, şimdi benzer bir hazırlık, Valiler ve Kaymakamlar için yapılıyor.

Mülki İdare Amirliği hizmeti sınıfına giren ve halen Müsteşar, Vali, Emniyet Genel Müdürü (Vali), Müsteşar Yardımcısı, Vali Yardımcısı, Kaymakam, Kaymakam Adayı gibi unvanlarda görev yapanlara, 2802 sayılı Hakim ve Savcılar Kanunundaki emsalleri belirlenerek ek ödeme yapılacağına dair kanun taslağı hazırlanmakta.

Hazırlanan taslakta Mülki İdare Amirleri ile Hakim ve Savcıların almakta oldukları maaşlar arasındaki fark miktarınca, Mülki İdare Amirlerine ek ödeme yapılması ve dolayısıyla Hakimler ve Savcılar ile Mülki İdare Amirlerinin maaşlarının eşitlenmesi planlanmakta. Söz konusu taslağın kanunlaşması halinde Hakim ve Savcılara yapılacak olan her zamdan Mülki İdare Amirleri de aynı nispette etkilenecek ve zam miktarınca ek ödemeye hak kazanacaklardır.

1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanununa eklenecek madde ile, Mülki İdare Amirliği hizmeti sınıfında fiilen görev yapanlara derecelerine göre 800 TL ile 2000 TL ek ödeme yapılacak.

2000 TL 800 TL Dahiliye Memurları Kanunu ek ödeme Emniyet Genel Müdürü hakim iyileştirme Kaymakam Kaymakam Adayı maaş zammı Mülki İdare Amirleri Müsteşar müsteşar yardımcısı Savcılar vali vali yardımcısı