Uzakdoğu'da sıcak gelişme

TAKİP ET

Hindistan'ın Sıkkim Eyaleti'ne Çin Ordusu tarafından düzenlenen roketatarlı saldırı sonucunda 158 Hint askeri hayatını kaybetti

Hindistan’ın Sıkkim Eyaleti’ne Çin Ordusu tarafından düzenlenen roketatarlı saldırı sonucunda 158 Hint askeri hayatını kaybetti.

Hindistan’ın kuzeyinde Nepal ile Çin’e sınırı olan Sıkkim Eyaleti sınır noktasındaki birliğe, Çin askerleri tarafından roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra Çin Ordusu ağır silahlarla da takviye ettiği saldırıyla, Uzakdoğu’da beklenen gerginliğin de fitilini ateşlemiş oldu.

Geçtiğimiz aylarda iki ülkenin askerleri sınırda gergin saatler yaşamış, fakat aralarında herhangi bir çatışma olmamıştı.

Çin Hükumeti'nden yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz aylarda sınırın Çin tarafındaki bir yol yapım çalışmasına Hint askerleri tarafından bir müdahalede bulunulmuş, Çin Savunma Bakanlığı ise yaşanan bu gelişmenin bölgede huzur bozulduğunu belirtmişti.

Buna karşın Hindistan Hükumeti'nden yapılan açıklamaya göre, yaşanan bu huzursuzluğa Çin’in Tibet’e gitmeye çalışan hacı adaylarına zorluk çıkarması olduğu belirtildi.

158 Çin hacı adayları Hindistan Nepal Sıkkim Eyaleti Uzakdoğu yol yapım çalışması