Uyuşturucuyla mücadele hız kesmiyor

TAKİP ET

Karaman İl Jandarma Komutanlığının uyuşturucuyla olan kararlı mücadelesi hız kesmeden devam ediyor

Karaman İl Jandarma Komutanlığının uyuşturucuyla olan kararlı mücadelesi hız kesmeden devam ediyor.

Son günlerde denetimlerini ve operasyonlarını iyice sıklaştıran Jandarma, Karaman çevresindeki tarlaları adeta mesken tutan zehir tacirlerine göz açtırmıyor.

Yaptıkları son operasyonda bu kez yine bir mısır tarlasına ekilen hint kenevirlerini bulan Jandarma,  başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Alınan bilgilere göre merkeze bağlı Kılbasan köyü yakınlarında bulunan Kalecik mevkiinde bir mısır tarlasına hint keneviri ekildiği yönünde aldıkları ihbarı değerlendiren Jandarma ekipleri, bahsi geçen tarlaya düzenledikleri operasyon sonucunda, mısırların arasına ekilmiş esrar hammaddesi olarak bilinen 98 kök hint keneviri buldu.

Tarlada bulunan hint keneviri bitkilerini söktükten sonra, onları imha eden Jandarma tarla sahibini de gözaltına alarak yasal işlem başlattı.

Bir metreyi geçen boyuyla mısır bitkisi, hint kenevirinin gizlenerek yetiştirilmesi konusunda zehir tacirlerinin tercih ettiği bir yöntem. Buna bir de damlama sulama yöntemiyle sulama eklendiğinde, hint kenevirinin daha çabuk yetiştiğini bilen zehir tacirleri, yöntemlerini mısır tarlalarında uygulamakta.

Güvenlik güçlerinin başarılı çalışmalarının yanında halkın da duyarlılığı, ölüm tacirlerinin bu planlarını engellemekte önemli rol oynuyor.

damlama damlama sulama esrar Hint keneviri jandarma Kalecik Karaman Karaman İl Jandarma Karaman İl Jandarma Komutanlığı kılbasan mısır mısır bitkisi uyuşturucu yasal işlem zehir tacirleri