Üreticilere 30 kurutma tezgahı

TAKİP ET

Yazın bol üretilen sebze ürünlerinin daha yüksek fiyatla pazarlanabilmesini sağlayacak kurutma tezgahları üreticilere dağıtıldı

Yazın bol üretilen sebze ürünlerinin daha yüksek fiyatla pazarlanabilmesini sağlayacak kurutma tezgahları üreticilere dağıtıldı.

KOP İdaresi desteğinde Karaman'ın köylerinde "Hep Aynı Değil Farklı Ürün" projesi yürütülüyor.

Bu proje ile Morcalı, Pınarbaşı, Zengen, Narlıdere, Çatak, Cerit, Güldere, Çukurbağ, Bucakkışla, Gülkaya köylerinde kırsal alanlarda alternatif gelir kaynaklarının geliştirilmesi hedefleniyor.



Projeyle, yaz mevsiminde bolca üretilen sebzeler daha yüksek fiyattan pazarlanabilecek ve çabuk bozulan ürünler grubundaki yaş sebzenin hasat sonrası bozulmadan muhafazası sağlanarak ürün kayıpları önlenmesi hedefleniyor.

Proje uygulanan köylerdeki üreticilere 30 adet kurutma tezgahı ve 10 proje köyündeki çiftçilerin sebze kurutması konusunda tecrübelerinin artırılması amacı ile Gaziantep'e kadın üreticilerle bir teknik gezi de gerçekleştirildi.



Proje kapsamında ayrıca İstiridye Mantarı yetiştiriciliği konusunda Denizli'ye, Çilek yetiştiriciliğiyle ilgili Konya'nın Hüyük ilçesine teknik çiftçi gezileri düzenlendi.

Dağ köylerindeki çiftçilerin gelirlerinin artırılması amacıyla da alternatif tarım ürünlerinin üretilmesi de amaçlanan projeyle, 10 dağ köyündeki dar gelirli ve küçük arazi sahibi olan çiftçiler öncelikli olarak 600 çiftçiye çilek yetiştiriciliği, sebze kurutma ve kavak mantarı üretimi ile ilgili eğitimler verilerek, teknik geziler düzenlendi.

Bucakkışla Çatak Cerit çilek yetiştiriciliği Çukurbağ Güldere Gülkaya Hep Aynı Değil Farklı Ürün İstiridye Mantarı Karaman kavak mantarı KOP İdaresi kurutma tezgahı Morcalı Narlıdere Pınarbaşı proje teknik gezi yaş sebze Zengen