Ünlü Karamanlıları hiç böyle görmemiştiniz

TAKİP ET

İl Eğitim Tarihi Müzesi açılıyor Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünce Karaman İl Eğitim Tarihi Müzesi çalışmalarında sona gelindi

İl Eğitim Tarihi Müzesi açılıyor

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünce Karaman İl Eğitim Tarihi Müzesi çalışmalarında sona gelindi.

Karaman Lisesinde açılmaya hazırlanan müzede, eğitim materyallerinin yanı sıra eski fotoğraflar, öğretmen ve eğitim öğretime ait her şey sergilenecek.

Müzede Karamanlıların oldukça ilgisini çekeceği belgeler de sergilenecek. Bekir Sıtkı Erdoğan'dan Muammer Baran'a kadar bir çok tanınmış Karamanlının ilkokul fotoğrafları, diplomaları, şahadetname, tasdikname, kütük defterleri örnekleri ve eski öğretmenlere ait belgeler ve fotoğraflar müzede Karamanlılarla buluşturulmaya hazırlanıyor.

Ayrıca müze materyallerinin toplanmasında öncülük eden Araştırmacı Yazar Öğretmen Osman Ülkümen, ellerinde eğitimle ilgili eski fotoğraflar, eğitim malzemeleri bulunan Karamanlıların kendisi ile iletişime geçmeleri halinde materyallerin aslının korunarak sergilenmesi için yürüttüğü çalışmaya destek olabileceklerini bildirdi.

İşte Karaman İl Eğitim Tarihi Müzesinde görebileceklerinizden bazı örnekler:

[caption id="attachment_26299" align="alignnone" ] Muammer Baran[/caption]

[caption id="attachment_26300" align="alignnone" ] Bekir Sıtkı Erdoğan[/caption]

[caption id="attachment_26301" align="alignnone" ] Hulusi Güngör[/caption]

[caption id="attachment_26302" align="alignnone" ] Mehmet Armutlu[/caption]

Bekir Sıtkı Erdoğan Karaman Karaman İl Eğitim Tarihi Müzesi karaman lisesi Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü muammer baran Müze Osman Ülkümen