Üniversitelere "hibrit eğitim" geliyor

TAKİP ET

Online ve yüz yüze eğitimin karma şekli olarak özetlenen "hibrit eğitim" Pandemi nedeniyle üniversitelerin tercih edebileceği bir sistem olarak konuşuluyor

Online ve yüz yüze eğitimin karma şekli olarak özetlenen "hibrit eğitim" Pandemi nedeniyle üniversitelerin tercih edebileceği bir sistem olarak konuşuluyor.

Hibrit eğitim nedir?

Hibrit eğitim üniversite öğrencisinin, öğrencilik sürecinin ve deneyiminin tamamının online veya yüz yüze, kampüs içi ya da dışı harmanlanması olarak tanımlanabilir. Seyreltilmiş model olarak da adlandırılan sistem, bir başka deyişle, öğrencinin kampüste geçirdiği zamanla, sektörde staj yaparak geçirdiği zamanın ya da bir kampüste geçirdiği zamanla dünyadaki başka üniversitelerde ya da merkezlerde geçirdiği o global deneyimi aldığı zamanın da dengelenmesi olarak düşünülebilir.



Geçtiğimiz günlerde Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da okullarda hibrit eğitim verilebileceğini açıklamıştı. Bakan Selçuk, planladıkları ikinci senaryo olarak hem yüz yüze eğitim hem de uzaktan eğitimi yani hibrit eğitimi işaret etmişti.

Selçuk hibrit eğitim için şunları söyledi;

"Diyelim ki koşullar öyle gerektirdi, okulları yarı zamanlı açabilir miyiz? Yani ikinci senaryoda hem uzaktan hem yüz yüze eğitimi birlikte götürmeyi anlatıyoruz."



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasında da ilk sinyallerini verdiği söz konusu model, okulların açılmasına ilişkin alternatif planlamaları içeriyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son yaptığı açıklamada okulların açılış tarihiyle ilgili konuşurken, şu ifadeleri kullandı;

"Uygulanamayacak hiçbir şeyi biz önermek istemeyiz. Uygulanabilir olduğuna taraflarca tartışıldıktan sonra öğrencilerimiz, çocuklarımız, evlatlarımız için en uygun olan çözüm şeklini geliştirmek noktasında bir yaklaşım içinde oluruz. Açıklanan özetle şöyle bir durum; 31 Ağustos'ta okulların açılacağı, bir takvimin belirtilmesi gerekiyor olduğu için açıklanmış oldu ama 31 Ağustos'a doğru eğer salgının seyrinde bir farklılık olursa bu durumda da gerektiğinde daha önce yapıldığı gibi online eğitim, uzaktan erişim veya hibrit birtakım yöntemler önerilebilir Bilim Kurulu tarafından. Karar bu durumda zaten Bakanlar Kurulu'nun alacağı bir kararla söz konusu olmuş olur."

bakanlar kurulu Bilim Kurulu Fahrettin Koca hibrit hibrit eğitim Hibrit eğitim nedir? Milli Eğitim Bakanı online eğitim pandemi sağlık bakanı Seyreltilmiş model üniversite uzaktan eğitim uzaktan erişim yüz yüze eğitim ziya selçuk