Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

TAKİP ET

YKS TERCİH TAKVİMİ ÖSYM Başkanı Prof

YKS TERCİH TAKVİMİ

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) tercihlerinin, 6-14 Ağustos'ta alınacağını bildirdi. Aygün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu bugün yayımlayacağız. 2020-YKS tercihleri 6 Ağustos tarihinde başlayacaktır.

Adaylarımız tercihlerini 6-14 Ağustos tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr'den yapacaklar. Adaylarımıza hayırlı olmasını dilerim."



YKS TERCİH KILAVUZU 

2020-YKS tercih işlemleri, 06 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak. Adaylar tercihlerini, 06-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar. Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

Adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilecekler. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekiyor. 'Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü' mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalı.



Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklar. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalı. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. Kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekir. T.C. Kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacak.

KONTENJAN KILAVUZUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ



TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili bir bilgi şu ana kadar yayımlanmadı. Geçtiğimiz yıl sonuçların açıklanmasının ardından bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılmış, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilmişti.

020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu kayıt işlemleri ösym ösym aday işlemleri TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? üniversite Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS YKS TERCİH KILAVUZU YKS tercih sonuçları YKS TERCİ