Ufuk Sarıca 12 Dev Adamın yeni hocası oldu

TAKİP ET

44 yaşındaki teknik adamın kariyeri ise başarılarla dolu

44 yaşındaki teknik adamın kariyeri ise başarılarla dolu.

Basketbol severler Ufuk Sarıca ismini ilk kez 1989 yılında şimdiki adı Anadolu Efes olarak değişen, Efes Pilsen basketbol takımıyla duydu. 10 yıl boyunca bu takımın formasını giyen Sarıca, 1999 yılında Ülkerspor’a transfer oldu ve 2001 yılına kadar bu takımda görev yaptı. Sonrasında Pınar Karşıyaka’da 1 yıl, Darüşşafaka’da 1 yıl ve son olarak Beşiktaş’ta 1 yıl basketbol oynadıktan sonra basketbol oyunculuğunu bırakarak, teknik adamlığa adım attı.

2011-2012 yılları arasında oyunculuğunun 10 yılını geçirdiği Anadolu Efes’in başına geçerek, sayısız başarıya imza attıktan sonra, 2012 yılında Pınar Karşıyaka’ya transfer olarak 4 yıl da bu kulübü çalıştırdı.

2016 yılında Beşiktaş Sompo Japan Basketbol Takımını çalıştırmaya başlayan başarılı teknik adam, halen Beşiktaş Sompo Japan Basketbol Takımı antrenörlüğü yürütmekte.

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörlüğü görevinin yanı sıra Beşiktaş Sompo Japan Basketbol Takımı’nı da çalıştıracak olan Sarıca, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Bu göreve getirildiğim için çok gururluyum ve aynı zamanda çok da heyecanlıyım. Yıllarca Türk Basketbolu’na hizmet etmiş bir oyuncunun tek hayali olan Milli Takım Antrenörlüğü görevine getirilmiş olmak, sanıyorum bu alanda ulaşılabilecek en üst düzeydeki nokta. Milli Takımdaki tek amacımız, sahada asla mücadeleyi bırakmayan, kazanma hırsına sahip ve aynı zamanda sportif karakteri en üst düzeyde bir takım yaratmak. Bunun için sizlere söz veriyorum. ޞu andaki hedefimiz EURO 2017’de başarılı olmak. Bana bu görevi layık gören Türkiye Basketbol Federasyonu’na ve buraya gelişimde fedakarlık gösteren Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’a ve camiamıza teşekkür ederim.”

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise yaptığı açıklamada, Türk Basketbol tarihinin unutulmaz oyuncusu Ufuk Sarıca’ya başarılar diledi.

31 Ağustos – 17 Eylül 2017 tarihleri arasında Türkiye, bir grup ve EURO 2017 finallerine ev sahipliği yapacak. 12 Dev Adam, D Grubu’nda, Belçika, Büyük Britanya, Rusya ve Sırbistan ile aynı grupta yer alacak.

12 Dev Adam Anadolu Efes Beşiktaş Beşiktaş Sompo Japan Darüşşafaka Efes Pilsen EURO 2017 Hidayet Türkoğlu Pınar Karşıyaka Türk Basketbol Türkiye Basketbol Federasyonu Ufuk Sarıca Ülkerspor