Turnike sistemleri

TAKİP ET

Turnike Sistemi Nedir? Turnike sistemleri, günümüz geçiş kontrol sistemlerinin önemli ve vazgeçilmez ekipmanlarından biridir

Turnike Sistemi Nedir?

Turnike sistemleri, günümüz geçiş kontrol sistemlerinin önemli ve vazgeçilmez ekipmanlarından biridir. Herhangi bir alana veya binaya giriş ve çıkışları kontrol etmek ve düzenlemek için kullanılır. Farklı modelleri sayesinde iç ve dış ortama uygun olarak düzenlenebilir. Tek başına kullanılmak yerine kontrol cihazları ile birlikte kullanılır. Kontrol cihazlarında da farklı özellikler bulunmaktadır.

Turnike Kontrol Cihazlarının Özellikleri


Parmak İzli Turnikeler: Turnike üzerine parmak izi okuma cihazları ilave edilerek; personel devam kontrolü, ziyaretçi programı ya da geçiş kontrolü tanımlanarak parmak izinin okutulması ile turnike geçişi sağlanır.

Yüz Tanımalı Turnikeler: Yüz programa tanıtılarak, geçiş için izni bulunan kullanıcıların belli bir mesafeden yüzlerini okutması ile yüz tanıma cihazı ilave edilmiş turnikeden geçiş sağlanır.

Kartlı Geçiş Turnikeleri: Kartın okunması ile turnikeden geçiş izninin verildiği, turnike üzerine kart okuyucularının takıldığı bir sistemdir. Özellikle kurumlarda ya da firmalarda kullanılan sistem ile gelen ziyaretçilerin kayıt ve kontrolü amacıyla kullanılan bir sistemdir.

Turnike Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?


Giriş ve çıkışlarda düzenin sağlanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda giriş ve çıkışlar için belli bir disiplini sağlar.

Kontrollü girişleri sağlayarak bina ya da alana izinli olmayan kişilerin girmesini engeller ve güvenliği sağlamaya katkıda bulunur.

Her türlü yoğunluk ve karmaşayı engellemeye yardımcı olarak; düzeni sağlar.

Kurumlarda ya da firmalarda personelin devam kontrol sistemini ve geçiş sistemini sağlayarak; kontrolü sağlar ve raporlamaya yardımcı olur.

Çelikten yapılan sistemler paslanmaz özelliği de sahip olduğu için yapı olarak dayanıklıdır ve görüntü olarak da şıktır.

Pratik ve hızlı olması sebebiyle herkesin rahatça kullanacağı bir sistemdir.

Turnikeli geçiş, farklı özelliklere sahip olarak; ihtiyaca göre üretilebilir ve programlanabilir.

www.atlasturnike.com

Kartlı Geçiş Turnikeleri Parmak İzli Turnikeler turnike Turnike sistemleri Turnikeli geçiş Yüz Tanımalı Turnikeler