Türkiye'de 2 bin dernek silahlanıyor!

TAKİP ET

"Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım" şeklindeki ifadesinin ardından, Türkiye'de silahlanan derneklerle ilgili gündem oluştu

"Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım" şeklindeki ifadesinin ardından, Türkiye'de silahlanan derneklerle ilgili gündem oluştu.

Ünlü, yurt genelinde 2 bin civarında selefi yanlısı derneğin silahlandığını öne sürdü. Cumhuriyet Savcısı’nın çağırması halinde, bu selefi yanlısı derneklerden en az 150’sini isim isim kendilerine söyleyeceğini ifade eden Cübbeli Ahmet Hoca, "Bazı yerlerde de yasak olmasına rağmen mescitler açtıklarını öğrendim” açıklamalarında bulundu.



"Tahkikat başladı"

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy tarafından yapılan açıklamada, "Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı kayıtsız kalmamız mümkün değildir" denilerek, "Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır" ifadelerine yer verildi.