Tüm bölge Karaman'a akıyor

TAKİP ET

Saat 21:30 sıralarında başlayan yangının söndürme çalışmaları devam ediyor

Saat 21:30 sıralarında başlayan yangının söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yangın çıkalı 3 saat geçmesine rağmen henüz kontrol altına alınabilmiş değil.

Karaman Organize Sanayi Bölgesindeki Anı Plast Ambalaj ve Plastik San. A.ޞ. isimli ambalaj fabrikasının deposunda çıkan yangın, 3 saattir büyüyerek devam ediyor.

Karaman Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyelerinin yetersiz kaldığı yangına, Ereğli, Çumra, Kazımkarabekir ve Ayrancı'dan itfaiye ekipleri ve tankerlerle takviyeler geldi.



Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait 3 itfaiye aracı ve Konya Orman İşletme Müdürlüğüne ait bir yangın söndürme aracı, Güneysınır Belediyesine ait itfaiye aracı da bölgeye ulaştı. Halen 50'den fazla itfaiye ve iş makinesi yangın söndürme çalışmalarına katılmış durumda. Çevre il ve ilçelerden yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere araçlar gelmeye devam ediyor.



Ambalaj malzemelerinin bulunduğu depoda henüz nedeni belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, fabrikada bulunan patlayıcı maddelerin de infilakları sürüyor. Sık sık yaşanan patlamalar nedeniyle, polis bölgeyi tamamen boşalttı. Bölgeye itfaiye ve polis haricinde kimsenin yaklaşmasına izin verilmiyor.

Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Fikri Bayraktar da olay yerinde çalışmaları takip ve koordine ediyorlar.

Anı Plast Ambalaj ve Plastik San. A.Ş. karaman organize sanayi bölgesi yangın yangının söndürme çalışmaları