Torku Bulgur Üretimine Başladı

TAKİP ET

Market raflarındaki yerini her geçen gün genişleten Konya ޞeker, Türk mutfak kültürünün geleneksel ürünlerinde de pazarı büyütecek yatırımlar gerçekleştirmeye devam ediyor

Market raflarındaki yerini her geçen gün genişleten Konya ޞeker, Türk mutfak kültürünün geleneksel ürünlerinde de pazarı büyütecek yatırımlar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Konya ޞeker, Torku Markası ile besin değerleri ile sağlıklı beslenme açısından üstünlükleri tartışmasız olan bulgur üretimine de başladı.

Bisküvi, kek ve Gofret Üretim Tesisleri ile Un Fabrikasından sonra bölge çiftçisinin buğdayını değerlendirmek için şimdi de Bulgur Fabrikası yatırımını gerçekleştirdi.

Karapınar’da kurulan ve geçtiğimiz günlerde üretime başlayan Torku Bulgur Fabrikasının mevcut alanı 120 bin, proje alanı 62 bin, kapalı alanı ise 24 bin metrekareden oluşuyor. 36 bin ton buğday stoklama kapasitesine sahip fabrika günlük 120 ton buğday işleyecek ve 90 ton bulgur üretecek. Geleneksel üretim tekniğini teknoloji ile buluşturan tesis, sahip olduğu tam otomasyon sistemiyle de kalite ve hijyen standartları yüksek her çeşit bulguru üretilebilecek.

Torku, bulguru, tam otomasyon PLC ve teknoloji sistemi ile doğal taşta öğüttü, modern ve geleneksel lezzeti birleştirdi ve üst düzeyde hijyen ve sanitasyonun sağladığı modern bir üretim tesisinde tat, aroma ve pişme kalitesi ile tüketici nezdinde fark yaratacak bir bulguru üretti. "Tarımın Ana Yurdundan Dünyaya" sloganı ile Torku Çatalhöyük Bulgur, tüketiciyle yakında buluşacak.

Karapınar Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulan tesis, yıllık 38.400 ton buğday işleyip 28.800 ton bulgur üretecek.

Son teknolojinin kullanıldığı Torku Bulgur Tesisinde mahsulün alımından buğdayın nihai ürüne dönüştürülmesine kadarki bütün aşamalarda tam otomasyon sistemi uygulanıyor. Tesiste sahip olunan teknolojik üstünlükler sayesinde tat, aroma ve renk yönünden yüksek standartta üretim gerçekleştiriliyor. Tam otomasyonla üretim gerçekleştirilen tesiste enerji giderleri minimum seviyede tutulurken hijyen ve sanitasyon da en üst düzeyde tutuluyor.

Konya ޞeker, bu tesisle birlikte pancar, ayçiçeği, patates, mısır, arpa, elma, üzüm, kanola, süt ve besilik büyük - küçükbaş hayvan alımının yanı sıra buğday alımındaki tonajını da arttırma imkanına kavuşacak.

Bir üretici kuruluşu olan ve bölge üreticisinin ürünlerini değerlendiren Konya ޞeker, yaklaşık 77 Milyon TL yatırım bütçesiyle tamamlanan tesisin buğday ihtiyacını da bölge üreticisinden yapacağı doğrudan alımlarla karşılayacak.  Bölgenin makarnalık buğday miktar ve kalitesi bakımından sağladığı avantajların yanı sıra ihraç pazarlarına erişimi kolaylaştıracak Mersin Limanına ulaşım kolaylığı sağlayan bir lokasyona sahip olan tesiste üretilen ürünler Torku Çatalhöyük markalı olarak hem iç hem dış pazarlara arz edilecek.

arpa ayçiçeği Çatalhöyük elma kanola konya şeker mısır pancar patates süt torku Torku Bulgur üzüm