TOKİ EVLERİ GERİ ALDI

TAKİP ET

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile Aksaray'da Sosyal Konut Projesi kapsamında dar gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için 192

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile Aksaray'da Sosyal Konut Projesi kapsamında dar gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için 192 adet 1+1 konut yaptı.

Daha sonra bu konutlardan 72 adedinin 300 ile 400 TL bedelle üçüncü şahıslara kiraya verildiği tespit edildi. TOKİ ile hak sahipleri arasında yapılan satış sözleşmesine göre dar gelirli ailenin, konutta sözleşme bitene kadar kendisi oturacağı ve başkasına bedelli ya da bedelsiz olarak devir veya kiraya veremeyeceğinin maddesi bulunmasına rağmen, sözleşmeye aykırı hareket eden üyelerin evlerine TOKİ ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri zabıta ve polis eşliğinde,  tahliye işlemi gerçekleştirdi. Bazı evlerin kapıları çilingir marifetiyle açıldıktan sonra, söz konusu evlerdeki eşyalar da tahliye edildi. Bunun yanında bu evlere ait sözleşmelerin de fesh edildiği belirtildi.

aksaray dar gelirli fesh tahliye toki