TekGıda-İş sendikası işçileri o iddiaları yalanladı

TAKİP ET

22 Ocak Cuma günü Tekgıda-İş Sendikası hakkında ortaya atılan iddialara sendika üyesi işçilerinden cevap geldi. 

Sendikanın temsilci yardımcısı Erdem Acaruygun; Sendikanın asıl amacından uzaklaştığını, işçilerin hakkını korumak yerine fabrikayı batırmaya yönelik hamleler yaptığını, Fabrikada sadece 1 işçi pandemi kurallarına uymadığı gerekçesi ile çıkarıldığını ve fabrikadan çıkarılan ikinci bir işçi bulunmadığını öne sürmüştü. Tekgıda-İş Sendikası işçileri ise bu iddiaların kesinlikle asılsız olduğunu, 4 sendika üye işçisinin 90 günlük izne ayrıldığını, 3 sendika üye işçisinin de işten çıkarıldığını söyledi.

Bir grup Tekgıda-İş Sendikası'na bağlı işçinin, Haber Karaman'a yaptığı açıklamada; “Erdem Acaruygun’un öne sürdüğü iddialar asılsızdır. Sendika üyeleri olarak Cuma günü saat 15.30'da fabrikada çalıştığımız esnada fabrikanın İnsan kaynakları müdürü bizi yanına çağırarak tazminatımızın bir kısmını verip, işten kendi rızamızla ayrılmamızı söyledi. Böylelikle "10 gün içerisinde yeniden işe başlayabilirsiniz" dedi. Amacı bizi sendika üyeliğinden çıkarmaktı.

Ayrıca, "Bu söylediklerimizi kabul etmezseniz; Pandemiyi öne sürerek sizleri süresiz izine çıkarırız kısa çalışma ödeneğine mahkum bırakırız" diyerek mesai bitimine kadar bize düşünme fırsatı verdi. Biz bu teklifi kabul etmeyerek direnişimizi sürdürme kararı aldık. Fakat mesai bitiminde büyük şok yaşadık. 4 sendika üyesi iş arkadaşımıza hazırladıkları izin belgelerini verdiler ve 3 sendika üyesi iş arkadaşımızı da işten çıkardılar.

Bizler 23 Ocak Cumartesi günü saat 7.30 da yeniden iş yerimize çalışmak için gittiğimizde bizi fabrikaya almadılar. Üstelik 2 çevik kuvvet arabası bizi bekliyordu. DÖHLER yetkilileri polise işçiler taşkınlık çıkaracaklar diyerek asılsız ihbarda bulunmuşlar. Bizim amacımız işimizin başına geri dönmekti.

DÖHLER'in bu baskısı, sadece Tekgıda-İş Sendikası üyesi oldukları için, işçilerin üzerinde 1 aydır devam ediyor. Fabrikanın asıl amacı fabrikada sendikalı işçi çalıştırmamak. Mücadele içinde olacağız” dediler.

Haber merkezimizin iletişime geçtiği DÖHLER yetkilileri, konuyla ilgili cevap haklarını henüz kullanmayacaklarını belirttiler.