Tedbirlere uymayanlar şimdi yandı!

TAKİP ET

İşyerlerinde, pazarda, toplu taşıma araçlarında, sokak ve caddelerde maske takmayan ya da maske takıyormuş gibi yaparak veya temizlik ve mesafe kurallarını hiçe sayarak hem kendini hem de toplum sağlı

İşyerlerinde, pazarda, toplu taşıma araçlarında, sokak ve caddelerde maske takmayan ya da maske takıyormuş gibi yaparak veya temizlik ve mesafe kurallarını hiçe sayarak hem kendini hem de toplum sağlığını riske atanlara karşı artık denetçiler vasıtası ile müdahale edilecek.

Karaman Valiliği, salgın ile daha etkin mücadele edebilmek amacıyla Gönüllü Salgın Denetçileri arandığı ilanını yaptı.

Gönüllülük esasıyla yürütülecek denetleme mekanizmasıyla, denetçiler salgın kurallarını ihlal edenlerle doğrudan muhatap ve müdahil olmadan yetkililere bildirerek ihlalin ortadan kaldırılmasını sağlayabilecekler.


Salgın ile etkin mücadele için gönüllü kişiler aranıyor


Valilikten yapılan açıklamaya göre Gönüllü Salgın Denetçisi, işyerlerinde, pazar yerlerinde, toplu taşıma araçlarında, sokak ve caddelerde tespit ettikleri ihlalleri ve izolasyon tedbirlerine uymayanlarla hiçbir şekilde muhatap olmayacak, müdahalede bulunmayacak, yalnızca Valilik Salgın Denetim Merkezine bildirmekle görevlendirilecek.

Görev almak için aranan tek şart 18 yaşını doldurmuş olmak.

Başvuruların kesinlikle gizli kalacağı Valilik tarafından garanti edilen Gönüllü Salgın Denetçiliği görevini almak isteyenlerin 15 Ekim 2020 tarihine kadar bu formu doldurmaları ve 0338 226 7 112 numaralı Whatsapp hattına göndermeleri gerekiyor.

0338 226 7 112 Gönüllü Salgın Denetçileri Gönüllü Salgın Denetçiliği Gönüllü Salgın Denetçisi karaman valiliği toplum sağlığı Valilik Salgın Denetim Merkezi WhatsApp hattı