Tasarlayarak, kasten öldürmüşler!

TAKİP ET

Karaman'da sırtından bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki gencin katil zanlısı 6 kişi, tutuklandı.

Geçtiğimiz günlerde Karaman'da meydana gelen olayda yaşıtları iki kişinin sırtından bıçaklayarak öldürdüğü Ahmet Çınar'ın cinayetinin, tasarlanarak işlendiği belirlendi.

Karaman Cedit Mahallesi Zeytindalı Bulvarı'ndaki çalıştığı bir etli ekmekçiden, verilen siparişi teslim etmek için gittiği adreste 2 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan Ahmet Çınar, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve hayatını kaybetmişti.

Karaman Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, cinayet zanlıları A.A (16) ve M.Ü (14), ile  işbirliği yaptıkları öngörülen arkadaşları, yabancı uyruklu M.A. (14), S.A (14), M.C.E (14) ve A.F.G'nin (20) kimliklerini de belirleyerek yakaladı.

Karaman Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen katil zanlılarının sorgulamalarında, olayın küfür etmeyle başlayan kavgaya dayandığı, bu nedenle kin güttükleri Ahmet Çınar'ın etli ekmekçide çalışması nedeniyle, istedikleri yere gelmesini sağlamak üzere etli ekmek siparişi verdiklerini, siparişi teslim etmek üzere bildirilen adrese gelen Çınar'a A.A. ile M.Ü.'nün saldırarak defalarca bıçakladıktan sonra saldırıyı planladıkları arkadaşları ile birlikte olay yerinden kaçtıkları belirlendi.

Cinayet silahı olan 2 bıçağı kaçarken yol kenarına attıkları tespit edilen zanlılar, sevk edildikleri mahkemede "Tasarlayarak kasten adam öldürme" suçlaması ile tutuklandılar. 
Yapılan incelemelerde S.A'nın 7, M.C.E'nin 9, A.A'nın 9, A.F.G'nin 5, M.Ü'nün 14 suç kaydı bulunan zanlıların Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiği bilgi edinildi.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde otopsisi tamamlandıktan sonra ailesine teslim edilen Ahmet Çınar'ın cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazıyla, 1 yıl önce hayatını kaybeden annesinin yanına defnedildi.