Süleyman Han Başkan'dan düzeltme bekliyoruz!

TAKİP ET

Karaman'ın gözbebeği Karaman FK, kendi tesislerinde düzenlediği toplantıda başkanının ağzından çıkan fütursuz cümleler yüzünden taraftarlarını üzdü.

Karaman'ın gözbebeği Karaman FK, kendi tesislerinde düzenlediği toplantısında başkanının ağzından çıkan fütursuz cümleler yüzünden taraftarlarını üzdü.

Basın toplantısında, gazetecilerin yönelttiği sorulara cevap veren Kulüp Başkanı Süleyman Han, yerel yönetimle ilgili bir soruyu cevaplarken, spor kulvarından çıkıp, siyaset kulvarına dalış yapınca; tam bir skandal yaşandı. Oysa takımın her siyasi görüşten taraftarı olduğunu en başta O'nun düşünmesi ve buna göre konuşması gerekirdi.

Ne diyor Başkan Han; "Mevcut yönetim seçimi kazanırsa, bırakırım" Evet bu cümleyi mevcut belediye yönetiminin seçimi kazanmasının mümkün olmadığı ve başka bir adayın kazanacağı anlamında söylemiyor bana göre. Sadece mevcut belediye yönetiminden kendilerince yeterli desteği alamadıklarını ve bu yüzden de, bu şekilde devam ederse, kendisinin göreve devam edemeyeceğini söylemek istiyor. En azından ben bu şekilde düşünüp, yanlış şekilde konuştuğunu tahmin ediyorum. Bilmiyorum; belki de böyle olmasını istiyorumdur...

Ne varki, bir spor kulübünde en düşük mevkideki yöneticisinden başkanına kadar, özellikle Karaman FK gibi, son dönemlerde şehrin tüm kesimlerince benimsenmiş, desteklenmiş bir kulübün yöneticisinin, bu her siyasi görüşten taraftarı göz önünde bulundurarak tavır ve konuşmalarına dikkat etmesi beklenir. 

Her türlü siyasi tavır ve duruş hissi verecek davranıştan kaçınması gereken Süleyman Han Başkan, basın toplantısında kurduğu cümlelerle çam ormanını yıkıma uğrattığı gibi, sonrasında da bu cümlelerine sahip çıkarak; beni bir kere daha şaşırttı.

İtiraf etmek gerekirse ben o cümleleri duyduktan sonra, ertesi gün, olmadı hafta başında bir düzeltme, toparlama, kıvırma, artık adına ne derseniz bir "ifadelerim maksadını aşmıştır" açıklaması yapmasını bekledim. Bekledim gelmedi, hafta sonu geçti, hafta başı geçti, üstüne haftayı ortaladık, Süleyman başkan hala sözünün arkasında duruyor.

Peki taraftarlar ne dedi bu cümlelere? Sosyal medyayı şöyle bir yokladığımda, pek çok taraftarın futbola siyaset sıçramasından rahatsız olmasının yanında, mevcut belediye yönetimini destekleyenlerin, belediyeden yapılan argüman ve görsel, video takviyeleri ile Süleyman Han'a ateş püskürmesini, başka bir adayın fanatiklerinin de mal bulmuş mağribi havasında, mevcut belediye başkanına yüklendiklerini gördüm. Haydi vatandaşları hoş görelim, sorumsuzlukları nedeniyle biraz abartmışlar, siyasi rakiplerini kızdırmışlardır falan diyip geçiştirelim ama sorumluluk sahibi olan siyasiler de "bulduk bir demagoji, hemen pauna çevirelim" kafasındalar.

Sorumluluk sahibi bir Karamanlı siyasinin, "Sayın Başkan!, bu cümleler yanlış yerlere çekilir, hepimiz siyaset gütmeden bu takıma gönül verdik! Lütfen bir düzeltme yapın!" demesini beklerdim ancak diyen olduysa da ben görmedim.

Neyse görev yine gazeteci olarak bize düştü. Sayın Süleyman Başkanın bir an evvel konuyu toparlamasını ve taraftarlarını rahatlatmasını bekliyorum.

Belirtmeden geçemeyeceğim; mevcut belediye yönetimi ile aynı siyasi görüşü paylaşan ve Süleyman Başkan gibi gurbet görmüş biri, sosyal medyada spor kulvarından çıkıp siyasi kulvarı işgal eden cümleleri nedeniyle eleştirilerini sıralamış ancak sonuna da Süleyman Başkan'a yanlışından dönmesini öğütleyerek "sizin de yanınızdayız" demiş. Yani hala dönülebilir yerdesiniz...

Süleyman Başkan elbet döküp düşünecek, kendi kararını verecektir ancak, ben futbola siyasetin bulaşmamasını, Karamansporumuzun her zamanki gibi partili partisiz herkesin bağrına basacağı bir kulüp olarak kalmasını umut ediyorum...

Hacıali Güley