Spora bir de koşu penceresinden bakın

TAKİP ET

Spor salonuna gitmek size göre değilse, işe iyi bir koşu ayakkabısı ile başlayıp, sağlıklı yaşamaya devam edebilirsiniz

Spor salonuna gitmek size göre değilse, işe iyi bir koşu ayakkabısı ile başlayıp, sağlıklı yaşamaya devam edebilirsiniz.

Beslenme alışkanlıkları başta olmak üzere, iş ve sosyal hayatınız sizi hantallaştırıp, spor yapmak zorunda bırakabilir. Bir spor salonu ilk akla gelen çözüm gibi görünse de çoğumuz buna zaman ayıramamaktan veya para harcamak istememekten lafa başlayarak, spor konusunu çözümsüz bırakabiliyor.

Ancak spor yapmak için ideal gibi gösterilse de ille de bir salona gitmeniz gerekmiyor. Bu konuyu bireysel olarak veya dostlarınızla yapacağınız koşu planları ile de çözebilirsiniz. Hem sürekli para harcamayacağınız, hem de fazla zaman kaybettirmeyecek bir çözüm bu üstelik.

Koşu yapın...

Her gün düzenli olarak yarım saatlik tempolu koşu size zihinsel olarak iyi hissettirecek, hem de fiziksel olarak spor ihtiyacınızı karşılayabileceksiniz.

Bunun için size uygun göreceğiniz bir koşu kıyafeti ve doğru bir koşu ayakkabısı yeterli olacaktır.

Koşu ayakkabısı nasıl olmalıdır?

Doğru bir koşu ayakkabısı diyoruz çünkü, koşuda sıradan bir spor ayakkabı kullanılabileceğini düşün pek çok insan yanılmaktadır.

Koşu yapmak, vücudun yükünü bacak ve ayaklarınıza yükleyeceğinden, kullandığınız ayakkabının da bu yükü ayaklarınızla en iyi şekilde paylaşması gerekir ki, parmak, bilek ve bacak rahatsızlıkları ile karşılaşmayın.

Ayağınızın şekline girebilecek, koşarken dengenizi sağlamanıza yardımcı olacak bir ayakkabı, sıradan spor ayakkabılarından bir adım öne çıkacaktır. Böylece ayaklarınız rahat eder ve koşu esnasında genel sağlığınızı da güvencede tutmuş olursunuz. Zira koşu ayakkabısı ayağınızdan itibaren, bacağınızı, kalçanızı, belinizi, kısaca tüm kas ve iskelet sisteminizi etkiler. Kötü bir seçim, bu saydıklarımızın tümüne kötü yansıma yaratacaktır. Dolayısı ile koşu ayakkabınızın konforu önemlidir.

En doğru koşu ayakkabısını nasıl seçeceğinizi size bir video ile gösterebiliriz. Çoğumuz videodaki gibi bir sipariş imkanına sahip değilsek de, bize doğru ayakkabı seçimi için doğru fikirler verecektir.

koşu ayakkabısı Koşu ayakkabısı nasıl olmalıdır? koşu kıyafeti spor ayakkabı spor salonu spor yapmak tempolu koşu