Sosyal projelere 5 milyon destek

TAKİP ET

KOP Sosyal Gelişim Programı kapsamında başarılı olacak sosyal projelere toplam 5 milyon lira destek verilecek

KOP Sosyal Gelişim Programı kapsamında başarılı olacak sosyal projelere toplam 5 milyon lira destek verilecek.

Kalkınma Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, KOP Sosyal Gelişim Programı (KOPSOGEP) Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Nevşehir'de proje çağrısına çıktı.

Kalkınma Bakanlığının Sosyal Destek Programı SODES'in uygulanmadığı Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Nevşehir’e KOPSOGEP mali destek programı hayata geçiriliyor.

KOPSOGEP dezavantajlı kesimler ile özellikle özel politika gerektiren gruplar için hazırlanacak başarılı projelere mali destek sağlayacak.

Beşeri ve sosyal yapının güçlendirilmesi ekseninde yürütülecek KOPSOGEP ile Karaman ve bölgedeki illerde yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermeye, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmeye ve toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamaya yönelik projeleri desteklemeyi amaçlıyor.

KOPSOGEP'in toplam bütçesi 5 milyon lira. Sadece kamu kurum ve kuruluşlarının başvurabildiği KOPSOGEP'de en düşük 50 bin, en yüksek 500 bin lira tutarında mali destek verebilecek.

[caption id="attachment_14464" align="alignnone" ] KOP Başkan İhsan Bostancı[/caption]

Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı kalkınma bakanlığı Karaman kırıkkale kırşehir konya Konya Ovası Projesi kop KOP Sosyal Gelişim Programı mali destek nevşehir proje SODES Sosyal Destek Programı Sosyal Gelişim Programı