Sosyal Medya dezenformasyonuna aldanmayın!

TAKİP ET

Karaman Fırıncılar Odası Başkanı Alaaddin Divleli bazı haber sitelerinde çıkan ve sosyal medyada tepki yorumlarına neden olan ekmek zammı ile ilgili açıklama yaptı.

Yaklaşık 1,5 ay önce yapılan ekmek zammı kararının fırıncıların kendi aralarında bulunan rekabet ile yürürlüğe girmediği, bu sebeple 4,5l TL'lik fiyatın vatandaşa yansımasının bu zamanı bulduğu belirtiliyor.

Diğer taraftan sanki deprem sonrası Karamanlı Fırıncı esnafının fırsatçı gibi gösterilmesine tepki gösteren Başkan Alaaddin Divleli, sosyal medyada yapılan yorumlara sert tepki gösterdi. Ekmek zammının yapıldığı tarihi hatırlatan Divleli, “Yorum yapanların elini vicdanına koyması gerekir.” dedi. 

Ekmek Zammı 45 gün Önce Yapıldı

Karaman Fırıncılar Odası Başkanı Alaaddin Divleli haber sitemize yaptığı açıklamada; “Karaman’da ekmek satışı üzerine faaliyet gösteren esnafımızın odamızdan zam talebi doğrultusunda süreci başlattık. Zam kararı bilindiği üzere sadece fırıncılar odasının karar alabileceği bir durum değil, size ulaştırdığım evraklarda da görüleceği üzere birkaç farklı kurumun değerlendirmesi ve onayı sonucunda zam kararı alınır. 

Sosyal medyada gündem olan zam konusu yaklaşık 1,5 ay önce bu doğrultuda karara bağlanmıştı. Fakat gerek ilimizde bulunan zincir marketlerin gerekse ekmek satış noktalarının rekabet halinde olması münasebeti ile esnaf tarafından 4,5 TLnin altında herhangi bir rakama satış yapılmaktaydı. 

Rekabetin soğuması nedeniyle 1,5 ay önce alınan bu kararı ekmek satış noktalarının bazıları yürürlüğe koymuş. Bahse konu zam tamamıyla girdi maliyetleri hesap edilerek ortaya çıkan bir rakamdır, binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği yüzyılın felaketi ile ilgilendirilmesi vicdanları sızlatmaktadır.

Fırıncılar Odası Başkanlığının Asrın felaketinden sonraki süreçte ne bir zam yapma durumu ne de bir zam talebi asla olmamıştır. Karaman Fırıncılar Odası olarak yüreklerimizin parçalandığı deprem felaketinin ilk gününden itibaren bölgeye ekmek yardımı aralıksız sürdürülmüştür. Hepimizin üzüldüğü Milletimizin tek yürek olduğu, aynı acıyı paylaştığı şu günlerde bu tip dezenformasyonlara karşı hemşerilerimizi uyanık olmaya davet ediyorum. Acı hepimizin acısı..” dedi.