Son anda kurtuldu

TAKİP ET

Konya'da günde iki paket sigara içen ve kalp krizi geçiren İrfan ޞahin(25), doktorların zamanında müdahalesi sayesinde 5 dakika ile yaşama tutundu

Konya'da günde iki paket sigara içen ve kalp krizi geçiren İrfan ޞahin(25), doktorların zamanında müdahalesi sayesinde 5 dakika ile yaşama tutundu.

ޞahin, sabah saatlerinde zor nefes alma ve göğsünde yanma şikayetiyle uyandı. Hemen Farabi Hastanesine götürülen gencin kalp krizi geçirdiğini tespit eden doktorlar, hastayı acilen ameliyata aldı.

Operasyonda stent takılarak kapalı olan atar damarı açılan ޞahin, doktorların dakikalar ile yarıştığı müdahale sonucu sağlığına kavuştu.

Hayata yeniden tutunan ޞahin yaptığı açıklamada, bir süredir göğsünde ağrı, kollarında uyuşma ve zor nefes alma gibi bazı şikayetleri olduğunu ancak soğuk algınlığı zannederek ciddiye almadığını söyledi.

Sigaraya 5 yıl önce başladığını, ailesinin ikazlarına rağmen içmeye devam ettiğini aktaran ޞahin, son dönemde sigarayı iki pakete çıkardığını anlattı.

ޞahin, kendisini hastaneye yetiştirenlere ve zamanında müdaheleleri ile hayatta tutan doktorlara teşekkür ederek,

"Hastanede sigarayı bırakmak için tövbe ettim. İçenlere de tavsiyem kesinlikle içmesinler. Çevremde sigara içecek en son kişi belki bendim. ޞimdi çok pişmanım, keşke içmeseydim. Hiçbir şeyin sağlığımdan daha kıymetli olmadığını anladım. 25 yaşımdayım ve her şeyi bir günde anladım, sigara yavaş yavaş öldürüyor. Kesinlikle bir daha sigarayı ağzıma sürmeyeceğim."

Ameliyatı gerçekleştiren kardiyoloji uzmanı Murat Sakallı da sağlık ekibi ile çok hızlı şekilde müdahale ederek, ޞahin'i hayata bağladıklarını dile getirdi.

Hastanın bu kadar genç yaşta kalp krizi geçirmesine şaşırdıklarını vurgulayan Sakallı, sözlerine şöyle devam etti,

"Bu yaşlarda kalp krizi geçiren hastaların yüzde 99'u hayatını kaybediyor ve ancak yüzde 1'i hastaneye ulaşıyor. Hastaneye ulaşanların da ancak yarısı hayatta kalabiliyor. Eğer İrfan ޞahin bize 5 dakika daha geç gelseydi kendisini kurtaramazdık. Meslek hayatım boyunca binlerce hastaya müdahale ettim ama en genç yaşta olanı bu vakaydı. Hastanın yaşı genç olunca ilk başta kalp krizinden şüphe edilmiyor. İnsanların erken yaşlarda da kalp krizi geçirebileceğini asla unutmamalıyız. Bu tür vakalarda da en büyük etken sigara kullanımı."



AA

5 dakika Farabi Hastanesi İrfan Şahin kalp krizi kardiyoloji konya Murat Sakallı SİGARA stent