SMS dolandırıcıları bunu da yaptı

TAKİP ET

Gönderdikleri mesajla “Cep telefonu kazandınız” diyerek tuzağa düşürdükleri birçok kişiyi dolandıran şebekenin deposuna baskın düzenledi

Gönderdikleri mesajla “Cep telefonu kazandınız” diyerek tuzağa düşürdükleri birçok kişiyi dolandıran şebekenin deposuna baskın düzenledi.

İstanbul Kaçakçılık ve Organize ޞube Müdürlüğüne (KOM) bağlı ekipler, uzun süredir kendilerine gelen dolandırılma şikayetleri üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmanın ardından gerçekleştirdikleri operasyonla dolandırıcılık çetesi çökertilirken, çetenin dolandırma yöntemi de ortaya çıktı.

Ağlarına düşürdükleri vatandaşlara telefon yerine şişelenmiş şebeke suyu gönderen dolandırıcıların, kargo masrafı olarak 100 Lira aldıkları anlaşıldı. Konuyla ilgili şebeke yetkilisi gözaltına alındı.

Konuyla ilgili ifadesine başvurulan mağdurlardan M.Ü.'nün iddiasına göre çete üyelerinden gelen “Tebrikler, ücretsiz kazandığınız akıllı cep telefonunu almak için hemen arayın” sms'i sonrasında mesajdaki numarayı arayan M.Ü.'ye 4 bin lira değerinde cep telefonu kazandığı ve bu hediyeyi 100 lira olan kargo masrafını ödemesi halinde alabileceği söylendi.

Siparişi onaylayan M.Ü. kargoyla gelen 100 lira ödemesi olan paketi aldığını ve paketin içinden "cinsel ilaç" ibareli bir şişe çıktığını söyledi. Gelen şişedeki sıvının ise şebeke suyu olduğu öğrendiğinde aynı telefon numarasını arayan şahıs, bu kez telefona yanıt alamadı. Dolandırıldığını anlayan mağdur hemen polise giderek şikayetçi oldu.

Yapılan araştırma sonucu kargo paketlerinin gönderildiği adresin Esenyurt Akçaburgaz Mahallesi’ndeki bir depoya ait olduğunu tespit eden polis adrese baskın yaptı. Yapılan baskında piyasa değeri 350 bin lira olan 16 bin cinsel içerikli hap, bin 324 adet cinsel içerikli damla, bin 200 adet cinsel içerikli sprey ve 248 adet cinsel içerikli krem ele geçirdi.

Ele geçen ürünlerin tamamının faturasız ve büyük bir kısmının da sahte olduğu belirlendi. Firma yetkilisi olduğu öne sürülen Musa Ç. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Cep telefonu kazandınız cinsel içerikli damla cinsel içerikli hap cinsel içerikli krem cinsel içerikli sprey dolandırıcılık çetesi dolandırma yöntemi esenyurt Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü kom şebeke