Siz de HGS kurbanı olabilirsiniz

TAKİP ET

Oto Sanayi Sitelerinde yapılan kanunsuz tertibatlar, HGS ile alakası olmayan vatandaşların canını yakmaya devam ediyor

Oto Sanayi Sitelerinde yapılan kanunsuz tertibatlar, HGS ile alakası olmayan vatandaşların canını yakmaya devam ediyor.

Karaman’da esnaflık yapan ve Karaman’ın en bilindik simalarından olan Mehmet Kocayıldız (49) da son dönem HGS mağdurlarından.

Mehmet Kocayıldız geçtiğimiz günlerde eline geçen ödeme emriyle kendisini HGS ile ilgili bir mücadelenin içinde bulmuş.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden gönderilen ödeme emri, kendine ait 34 ER 262 plakalı aracın 6 Şubat 2016 tarihinde saat 19.10’da TEM Otoyolu Mahmutbey Gişelerine giriş yaptığı ve yine aynı otoyolun Avcılar Gişelerinden çıkış yaptığı yönünde. Mehmet Kocayıldız o tarihlerde İstanbul’da olmadığını ısrarla belirtse de Karayolları Genel Müdürlüğü yaptığı yanlıştan dönmemekte ısrar ediyor ve geçiş ücretini cezalı bir şekilde kendisinden talep ediyor.

Haber Merkezimize yaşadığı durumla ilgili açıklamada bulunan Kocayıldız, "Ben Karaman’da yıllardır esnaflık yapmaktayım. İstanbul’dan 28 Ağustos 2014 yılında satın aldığım aracımın belirtilen tarihlerde adı geçen HGS gişelerinden geçmiş olması mümkün değil, zira ben o tarihlerde Karaman’dan hiç ayrılmadım. Ortada bir yanlışlık olduğu muhakkak. Fakat Bana gönderilen ödeme emrindeki iletişim kanallarıyla da bu işi çözemiyorum. Verilen e-posta adresine şikayet postası yazamıyorum. Bunun sebebi ise verilen e-posta adresindeki gelen kutusunun dolu olması gösteriliyor. Demek ki bu e-posta adresiyle ilgilenen yok. Verilen telefon numaralarına ulaşamadığım gibi, faks numarası da çalışmıyor. Yani derdimizi kimseye anlatamıyoruz. Fakat Karayolları Genel Müdürlüğü aslı astarı olmayan bir geçişin cezalı ücretini almak adına elinden geleni yapıyor. Bu durum vatandaşı enayi yerine koymaktır" şeklinde konuştu.

HGS ile ilgili ardı arkası kesilmeyen bu can sıkıcı durumlarla ilgili devletin herhangi bir önlem almaması ise düşündürücü.

34 ER 262 Avcılar Gişeleri Ceza HGS HGS gişeleri HGS mağdurları Karaman Karayolları Genel Müdürlüğü Mahmutbey Gişeleri Mehmet Kocayıldız ödeme emri TEM