Siyah sarımsağı biliyor muydunuz?

TAKİP ET

Pek çok kişinin bilmediği siyah sarımsağın en büyük özelliği, kansere olan etkisi

Pek çok kişinin bilmediği siyah sarımsağın en büyük özelliği, kansere olan etkisi.

Familyasında en farklı görünüme sahip sarımsak türü olan siyah sarımsak, kansere olan direkt etkisi nedeniyle hemen hemen bütün kanser ilaçlarında ve tedavilerinde kullanılır.

Siyah sarımsağın faydaları nelerdir?

Siyah sarımsak kanserin yanı sıra başka faydalara da sahip. Kolesterolün düşmesini sağlayan içeriği ile beyaz sarımsaktan çok daha fazla yarar gösterir. Yüksek antiseptik, antiviral, aktioksidan ve antifungal ile antibakterilyel bileşenler bulunması birçok ilacın yapı maddelerinden birisi olmasını sağlar.

Özellikle virüs ve bakteri kaynaklı olan enfeksiyonlara karşı oldukça yüksek etki gösterir. Sarımsağı seven kişiler siyah sarımsağın tadını aldıktan sonra beyaz sarımsak tüketmeyi bırakıyorlar. Yüksek lezzet derecesi ile büyük rağbet gören siyah sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor.

Normal sarımsaktan iki kat daha fazla antioksidan içerdiğinden dolayı kronik hastalıklara iyi gelir.

Dolaşım sistemi hastalıklarında siyah sarımsak sıklıkla kullanılır.

Alzheimer ile romatoid arsterit hastalıkları karşısında oldukça başarılı tedavi sonuçları verdiği biliniyor.

Siyah sarımsak, ağız kokusu yapmaz. Kurutulmuş meyveye benzeyen tadıyla siyah sarımsak, koku konusunda beyaz sarımsağın tam aksi etki göstermektedir.

Mevsim şartlarına göre fiyat farklılığı gösterirken, kilosu 100 liraya kadar çıktığı da olmaktadır. Ancak bir kere aldıktan sonra fermente edip evde siyah sarımsak üretimi yapmak da mümkün.

Türkiye’de büyük miktarlarda üretimi olmayan siyah sarımsak 60 gramlık paketler halinde marketlerde bulunabiliyor.

Kanser kolesterol Siyah sarımsağın faydaları nelerdir? siyah sarımsak